Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Kop over Kop | Van der Poel vs Pogacar in Luik-Bastenaken-Luik - "Alle druk ligt op één renner"

Tobias Kappelle

Geupdate 19/04/2024 om 12:36 GMT+2

In de nieuwste aflevering van Kop over Kop wordt de strijd tussen Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar in Luik-Bastenaken-Luik besproken door Sander Valentijn, Bobbie Traksel, Jan Hermsen en Jeroen Vanbelleghem. Uiteraard is Pogacar de grote favoriet, maar vooral Bobbie Traksel en Jeroen Vanbelleghem zien kansen voor Van der Poel in La Doyenne.

Wielrennen | Monumenten-strijd Pogacar vs Van der Poel: 9 zeges in Monumenten in beeld



Volgens Bobbie Traksel kan Van der Poel maar één strategie hanteren: "Van der Poel moet eraan blijven hangen op de echt lastige beklimmingen die Pogacar veel beter liggen dan Van der Poel. Als hij eraan blijft hangen, kan hij het Pogacar lastig maken."
"Als Pogacar omkijkt en hij ziet dat Van der Poel pijn heeft, moet hij doortrekken. Het wordt naar elkaar kijken en gluren en ik hoop dat ze echt gaan koersen. We weten dat Van der Poel gaat koersen als hij mee is en zeker met Pogacar wil hij gewoon dat de beste gaat winnen", aldus de oud-renner.
Jeroen Vanbelleghem denkt echter dat het ploegenspel niet in het voordeel van Van der Poel gaat spreken en dat de klimmers in dienst van Pogacar een probleem zijn: "UAE gaat gewoon de koers controleren. Je hebt Almeida en je hebt Hirschi."
picture

Ronde van Vlaanderen | "Ik had maar één probleem: Pogacar was te sterk" - Mathieu van der Poel

Kan Van der Poel winnen?

Jan Hermsen heeft dan ook geen vertrouwen in een derde monumentale overwinning van Van der Poel in 2024: "Ik vind het heel erg leuk dat iedereen echt denkt dat Van der Poel kan winnen. De ploeg was supergoed in Vlaanderen en Roubaix, maar de ploeg is niet goed genoeg om Luik naar de hand te zetten."
Volgens Jeroen Vanbelleghem is dat echter helemaal niet nodig: "Dat hoeft ook niet. je moet gewoon Pogacar volgen. Als hij kan volgen, is het super en als hij dat niet kan, dan heeft hij alsnog een top voorjaar met Roubaix en Vlaanderen. Fantastisch! Als hij niet kan volgen, gaan wij niet zeggen dat hij slecht gereden heeft."
picture

Ronde van Vlaanderen | Waanzinnige solo Van der Poel - derde zege in Ronde na aanval op Koppenberg!

Geen druk bij MVDP

Dat vindt Bobbie Traksel ook: "De druk is niet hoog. Hij heeft Roubaix en Vlaanderen gewonnen. Daarna is een beetje de ontspanning gekomen waardoor hij niet goed genoeg was in de Amstel, maar hij heeft hem perfect uitgereden. Op naar Luik, waar de druk niet hoog is. Hij moet gewoon in het wiel blijven zitten en hij heeft niets te verliezen."
Die druk is er bij Pogacar wel zo denkt Jeroen Vanbellegehem: "Er is er maar één die Pogacar kan kloppen. Pogacar gaat druk hebben, maar Van der Poel niet. Pogacar denkt straks: Ik weeg twaalf kilo minder en ik moet hem eigenlijk lossen."
picture

Parijs-Roubaix | Mathieu van der Poel demonstreert opnieuw – pakt dubbel met solo van 60 kilometer

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie