Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK wielrennen | Niet Zwitserland, maar Frankrijk pakt in Emmen gouden medaille op mixed relay

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 21/09/2023 om 17:28 GMT+2

Frankrijk heeft voor een verrassing gezorgd op het EK wielrennen door de mixed relay te winnen. De Fransen begonnen niet als favoriet aan de tijdrit op het gemengde onderdeel voor mannen en vrouwen, maar vooral de vrouwen reden erg goed en op die manier kon het goud veiliggesteld worden. De marge ten opzichte van het zilveren Italië bedroeg vier seconden.

EK wielrennen | Niet Zwitserland, maar Frankrijk pakt in Emmen gouden medaille op mixed relay

Met erkende hardrijders als Stefan Küng en Marlen Reusser binnen de gelederen stond Zwitserland als favoriet te boek, maar die uitgangspositie veranderde al voor de start. Küng moest zich afmelden als gevolgd van zijn nare valpartij in de individuele tijdrit.
Dit gaf andere landen een kans op de titel en die kans werd door Frankrijk met beide handen gegrepen. Juliette Labous, Bruno Armirail, Rémi Cavagna, Cédrine Kerbaol, Benjamin Thomas en Audrey Cordon-Ragot mogen zich na een inspanning van 38,4 kilometer in en rondom Emmen wereldkampioen noemen.
picture

EK wielrennen | Stefan Küng beleeft angstaanjagende val - helm aan gort na botsing met hekwerk

Nederland vierde

Vooral de Franse vrouwen reden erg rap, waardoor de hoogste trede op het podium mocht worden ingenomen. Het scheelde slechts vier seconden met nummer twee Italië, maar dat was natuurlijk genoeg om ‘gewoon’ Europees kampioen te worden.
Duitsland werd derde. Nederland deed het zeker niet slecht door vierde te worden, maar omdat het brons met nog geen volle seconde werd gemist, was de teleurstelling alsnog groot.
picture

EK Wielrennen | Jarige Marlen Reusser oppermachtig en voor derde keer Europees Kampioen tijdrijden

WAAR KIJK JE?

Natuurlijk zijn ook de Europese kampioenschappen wielrennen te volgen via Eurosport en discovery+. Rijdt Wout van Aert zich in de prijzen en wat mogen we verwachten van Demi Vollering en wereldkampioene Lotte Kopecky? Mis geen seconde van het EK wielrennen in Drenthe!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie