Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK wielrennen | Stefan Küng beleeft angstaanjagende val - helm aan gort na botsing met hekwerk

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 21/09/2023 om 10:27 GMT+2

Stefan Küng heeft een angstaanjagende valpartij beleefd tijdens de tijdrit op het EK wielrennen. De Zwitser leek onderweg naar een podiumplaats, maar kwam op volle snelheid in de hekken terecht en beleefde een serieus nare valpartij. Flink bebloed stapte Küng snel weer op, waarna hij met een kapotte helm over de finish kwam.

EK wielrennen | Stefan Küng beleeft angstaanjagende val - helm aan gort na botsing met hekwerk

De tijdrit in en rond Emmen werd met hoge snelheid verreden. Zo klokte winnaar Joshua Tarling een gemiddelde snelheid van ongeveer 57 kilometer per uur. Ook Küng was supersnel onderweg op het parcours, dat bestond uit diverse lange stroken kaarsrecht vooruit.
De snelheid liep verder en verder op en terwijl Küng onwijs zat af te zien, zag hij over het hoofd dat de organisatie hekken op de weg had geplaatst om de renners de goede kant op te leiden voor een bocht rechtsaf.
picture

EK Wielrennen | Britse tienersensatie Joshua Tarling oppermachtig in Drenthe

Tijdrithelm volledig kapot

Het gevolg zorgde voor pijnlijke en vervelende beelden. Küng reed op volle snelheid de hekken in en bleef daarbij niet gespaard. De specialist liep minimaal enkele wonden op, want hij zat flink onder het bloed. Desondanks stapte hij snel weer op zijn fiets om alsnog te finishen, ook al was het podium plots buiten bereik geraakt.
Toen de camera inzoomde op Küng toen hij de laatste bocht rondde, bleek zijn tijdrithelm volledig kapot. Die helmen zijn gemaakt van sterk materiaal en gaan echt niet zomaar kapot. Dat zegt genoeg over de impact van de crash.
Eenmaal gefinisht liet Küng zich alsnog behandelen door de hulpdiensten.

WAAR KIJK JE?

Natuurlijk zijn ook de Europese kampioenschappen wielrennen te volgen via Eurosport en discovery+. Rijdt Wout van Aert zich in de prijzen en wat mogen we verwachten van Demi Vollering en wereldkampioene Lotte Kopecky? Mis geen seconde van het EK wielrennen in Drenthe!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie