Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK wielrennen | Stefan Küng niet van start in mixed-relay na zware valpartij in tijdrit

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 21/09/2023 om 10:40 GMT+2

Stefan Küng kan als gevolg van zijn zware valpartij in de tijdrit niet meer in actie komen tijdens het EK wielrennen. De Zwitser reed tijdens de race tegen de klok op volle topsnelheid de hekken in en kwam flink bebloed en met een kapotte helm over de finish. Daar maakten artsen de schade op.

EK wielrennen | Stefan Küng beleeft angstaanjagende val - helm aan gort na botsing met hekwerk

Die schade liegt er niet om. Zozeer zelfs dat je je kunt afvragen of het wel verstandig was om Küng de tijdrit te laten finishen. De tijdritspecialist liep behalve snijwonden ook een breuk op in zijn kaakbeen, twee breukjes in zijn hand plus een hersenschudding.
Daarmee komt zijn EK wielrennen per direct ten einde, bevestigt de Zwitserse wielerbond. Er is zelfs sprake van einde seizoen, maar dat klinkt eind september wat dramatischer dan het in is. Küng had simpelweg geen koersen meer op zijn programma staan en wielerjaar 2023 zit er ook grotendeels op.
De afmelding is een tegenvaller voor de Zwitserse ploeg, die dankzij Küng, Stefan Bissegger en Marlen Reusser geldt als favoriet voor de mixed-relay die donderdag op een parcours in en rond Emmen wordt verreden.
picture

EK Wielrennen | Jarige Marlen Reusser oppermachtig en voor derde keer Europees Kampioen tijdrijden

WAAR KIJK JE?

Natuurlijk zijn ook de Europese kampioenschappen wielrennen te volgen via Eurosport en discovery+. Rijdt Wout van Aert zich in de prijzen en wat mogen we verwachten van Demi Vollering en wereldkampioene Lotte Kopecky? Mis geen seconde van het EK wielrennen in Drenthe!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie