Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wielrennen | Trouwring van hard crashende Stefan Küng mogelijk nog langs de weg in Drenthe

Friso Moison

Geupdate 15/11/2023 om 13:50 GMT+1

Zwaargehavend kwam Stefan Küng over de finish. Een hersenschudding en meerdere breuken waren de gevolgen van zijn harde crash tijdens het EK-tijdrijden. Maar die dag zorgde ook nog voor ander leed bij de Zwitser: hij is sindsdien zijn trouwring kwijt. Volgens de renner zat de ring nog om zijn vinger tijdens de finish. Maar klopt dat wel?

EK wielrennen | Stefan Küng beleeft angstaanjagende val - helm aan gort na botsing met hekwerk

“De trouwring is weg. Op de beelden van de finish heb ik hem nog om mijn vinger, maar toen het gips in St. Gallen werd verwijderd was hij er niet meer”, vertelde Küng bij SRF. “Ik heb rondgebeld en met de artsen gesproken, tot nu toe zonder succes. Ik kan me niet herinneren of de ring mogelijk in het ziekenhuis in Nederland is weggesneden vanwege mijn opgezwollen vingers. Mijn geheugen laat me hier in de steek.”
Dat Küng niet veel meer kan terughalen van die onfortuinlijke dag is niet gek, maar na het werk van een internetspeurder lijkt het erop dat hij zijn ring toch al tijdens de crash verliest. In een video van het moment waar de Zwitser via de hekken onderuit gaat, kan je iets wat op een ring lijkt op de grond zien stuiteren.
De dag van de val is alweer bijna twee maanden geleden, maar waarschijnlijk moet de 29-jarige renner van Groupama-FDJ zijn zoektocht naar de ring vervolgen langs het tijdritparcours in Drenthe.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar in 2024 de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie