Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Gent-Wevelgem | Lidl-Trek doet het onmogelijke - Van der Poel verliest in sprint van Pedersen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 24/03/2024 om 16:48 GMT+1

Het is Lidl-Trek gelukt om de code te kraken en Mathieu van der Poel te kloppen. Een sterk staaltje ploegenspel tijdens Gent-Wevelgem werd in een sprint-a-deux afgemaakt door Mads Pedersen. Van der Poel probeerde erop en erover te gaan, maar moest zich gewonnen geven. Voor Pedersen is het na 2020 de tweede keer dat hij deze voorjaarsklassieker wint.

Gent-Wevelgem | Lidl-Trek doet het onmogelijke - Van der Poel verliest in sprint van Pedersen

Waar een koers met Van der Poel aan het vertrek vaak een gevecht van man tegen man wordt, slaagde Lidl-Trek erin om het bordje van MVDP leeg te eten door de halve ploeg te gebruiken. Zo pareerde Lidl-Trek toen de wereldkampioen aan de boom schudde tijdens de eerste passage van de Kemmel.
Die counter van Lidl-Trek bleek een probleem voor Van der Poel, omdat hij plots met Pedersen, Jonathan Milan en Jasper Stuyven had te maken. Milan ging zelfs in de aanval, waarna hij toch echt teruggepakt moest worden. Dat deed Van der Poel, terwijl Pedersen de krachten kon sparen. Geen gek idee tijdens een koers van maar liefst 253 kilometer.
picture

E3 Saxo Classic | Mathieu van der Poel wint na lange solo – Wout van Aert derde na val op Paterberg

Lidl-Trek raakt Stuyven kwijt

Even dreigde het plannetje van Lidl-Trek in het water te vallen toen Stuyven lek reed op één van de plugstreets, waardoor het toch weer man tegen man dreigde te worden. Ook Laurence Pithie wist zich er tegenaan te bemoeien, maar de Kiwi moest passen tijdens de derde, laatste en steilste klim van de Kemmel (Ossuaire).
Vanaf dat moment was het aftellen naar de ontknoping in Wevelgem, of toch niet? Het verschil met het peloton was af en toe maar een halve minuut, alleen werd dat peloton gecontroleerd door… alweer Lidl-Trek. Op die manier speelde de ploeg het tactische spel uitstekend.
picture

E3 Saxo Classic | Van de Taaienberg tot de Paterberg - Bekijk hier alle aanvallen van Van der Poel

Pedersen kiest voor lange sprint

Het kon vervolgens niet anders of er volgde een sprint tussen Van der Poel en Pedersen. Zo gezegd, zo gedaan. In 80 procent van de gevallen maakt Van der Poel het af, maar de tegenstand van de Deen bleek hem te machtig. Pedersen maakte er een lange sprint van en dat was duidelijk in zijn voordeel.
Hoewel Pedersen geen afstand nam van Van der Poel, kon je ook andersom redeneren dat hij er niet in slaagde om langszij te komen. Toen hij het een laatste keer probeerde, moest Van der Poel gaan zitten en viel de winst definitief ten prooi aan Pedersen. Het lukte Van der Poel dus niet om na de E3 Saxo Classic deze lente ook Gent-Wevelgem af te vinken.

Ronde van Vlaanderen het volgende grote duel

Visma-Lease a Bike kwam de gehele koers amper in het verhaal voor. Visma-LAB had niets liever gedaan dan het spelletje van Lidl-Trek gespeeld, maar Christophe Laporte is nog niet hersteld van ziekte en verscheen niet eens aan het vertrek, Jan Tratnik kwam ten val en de rest was niet goed genoeg.
Troefkaart Wout van Aert ontbrak echter. Tijdens de Ronde van Vlaanderen wordt een nieuw duel verwacht tussen Van Aert en Van der Poel, maar vlak in De Hoogmis ook zeker Pedersen niet uit voor een monumentale overwinning.
picture

E3 Saxo Classic | Wout van Aert valt op Paterberg, koers beslist? Van der Poel versnelt!

Uitslag Gent-Wevelgem

  • 1. Mads Pedersen - 5:36:00
  • 2. Mathieu van der Poel - zt
  • 3. Jordi Meeus - +0:16
  • 4. Jasper Philipsen - +0:16
  • 5. Jonathan Milan - +0:16

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie