Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wielrennen | "Biniam Girmay wist niet wat de Kemmelberg was" - Taco van der Hoorn in Kop over Kop

Mathieu Hilgersom

Geupdate 30/03/2022 om 11:18 GMT+2

Biniam Girmay was voorafgaand aan Gent-Wevelgem nauwelijks op de hoogte van het parcours. De winnaar uit Eritrea is ook niet op verkenning geweest. Hij vroeg daarom zijn ploeggenoten om meer informatie, vertelt Taco van der Hoorn in Kop over Kop.

Biniam Girmay na zijn winst bij Gent-Wevelgem

Foto: Getty Images

"Hij heeft nooit verkend. Hij wist ook niet wat de Kemmelberg was. Aan mij vroeg hij of daar ook kasseien liggen", lacht zijn ploeggenoot in de wekelijkse podcast. "De Nederlanders en Belgen verkennen tot in de puntjes, weten elke bocht en steen te liggen. En zo’n jongen rijdt ze er allemaal af."

Geen verrassing

Voor Van der Hoorn is de overwinning in Gent-Wevelgem geen verrassing. "We zagen al vanaf de eerste keer dat hij meetrainde in Polen dat hij dit in zich heeft. Hij reed toen in de sprint Pasqualon op lengtes met die dunne beentjes van hem. We hadden dus goede hoop dat hij dit op termijn zou kunnen, maar het gaat nu wel ineens heel snel met hem."

Als ploeggenoot bij Intermarché Wanty Gobert is Van der Hoorn trots dat hij met Girmay mag rijden. "Met zijn zege heeft hij wielerhistorie geschreven. Hij is de eerste Afrikaan die zo’n grote wedstrijd wint. Heel tof en goed voor de sport. Bij de bus stonden na afloop allemaal Eritreeërs op hem te wachten. Hij is echt een inspiratiebron."
picture

Gent-Wevelgem | Sensatie in Wevelgem - Eritrese Girmay zorgt voor eerste Afrikaanse klassiekerwinst

Naar huis

Girmay rijdt, tot verbazing van velen, niet de Ronde van Vlaanderen. "De laatste update die ik heb, is dat hij lekker naar huis gaat. Hij heeft drie maanden zijn vrouw en dochtertje van 1 jaar oud niet gezien. Hij pakt daar wat rust en gaat op hoogtestage. Op deze manier stoomt hij zich klaar voor de Giro."
picture

Gent-Wevelgem | “Zege goed voor moraal Afrikaanse en Aziatische renners” - Traksel na winst Girmay

WAAR KIJK JE?

Eurosport is the home of cycling. Alle klassiekers en alle grote rondes zijn live te zien op Eurosport of reclamevrij te streamen via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie