Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wielrennen | Heldenontvangst voor Biniam Girmay in hoofdstad Asmara

Mathieu Hilgersom

Geupdate 30/03/2022 om 16:20 GMT+2

Kenners snapten niet dat Biniam Girmay na zijn winst in Gent-Wevelgem naar zijn thuisland Eritrea vertrok. In deze vorm zou hij immers ook een hoofdrol kunnen spelen in de Ronde van Vlaanderen komende zondag. Maar wie de beelden van zijn aankomst in de hoofdstad Asmara ziet, weet dat de renner een goede keuze heeft gemaakt.

Biniam Grmay viert zijn overwinning in Gent-Wevelgem

Foto: Getty Images

Girmay kreeg woensdag een ware heldenontvangst. Voorafgegaan door een hele rits jeugdige renners en een stoet aan toeterende auto's maakte hij een rondtocht door de stad. De Eritreër genoot zichtbaar van alle aandacht.
Zondag was de renner van Intermarché–Wanty–Gobert de eerste Afrikaan die een klassieker won. In Gent-Wevelgem belandde hij in de kopgroep om vervolgens in de sprint Christophe Laporte, Dries van Gestel en Jasper Stuyven te verslaan.

Plannen

Ondanks de winst wijzigde hij zijn plannen niet. Girmay vertrok naar huis om na drie maanden Europa weer zijn vrouw en dochtertje van 1 jaar oud in de armen te kunnen sluiten.

In Eritrea pakt hij rust om vervolgens op hoogte te gaan trainen. Op deze manier bereidt hij zich voor op zijn deelname aan de Giro d'Italia.

WAAR KIJK JE?

Eurosport is the home of cycling. Alle klassiekers en alle grote rondes zijn live te zien op Eurosport of reclamevrij te streamen via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie