Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Gent-Wevelgem | Van der Poel feliciteert Pedersen - “Als wereldkampioen moest ik meerijden”

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 25/03/2024 om 13:23 GMT+1

Mathieu van der Poel is een prachtige winnaar, maar ook een groot verliezer. Dat bleek na een editie van Gent-Wevelgem waarin hij zijn meerdere moest erkennen in Mads Pedersen. De Deense klasbak sprintte naar de overwinning in de voorjaarsklassieker door een lange sprint aan te gaan, waarop Van der Poel het antwoord schuldig moest blijven. Hij voelde zijn benen nog van de E3 Saxo Classic.

Gent-Wevelgem | Van der Poel feliciteert Pedersen - “Als wereldkampioen moest ik meerijden”

Dat Van der Poel zijn benen nog voelde, was op zich niet zo gek. Gent-Wevelgem werd verreden amper twee dagen nadat de Nederland zegevierde tijdens de E3 Saxo Classic en daar moest hij hard voor werken. Wout van Aert viel weliswaar op de Paterberg, Van der Poel kreeg het niet cadeau.
De kopman van Alpecin-Deceuninck viel keer op keer aan en schudde tenslotte een flinke solo uit zijn mouw. Ook tijdens Gent-Wevelgem ging Van der Poel in de aanval, maar dit keer kwam hij tegenover drie man van Lidl-Trek te staan, al was het vooral Pedersen die hem pijn deed.
picture

Gent-Wevelgem | Lidl-Trek doet het onmogelijke - Van der Poel verliest in sprint van Pedersen

Bijna gelost op de Kemmel

“Ik lag er bijna af tijdens de tweede beklimming van de Kemmelberg, maar gelukkig kon ik het wiel van Pedersen nipt houden. Ik heb behoorlijk afgezien, ik denk omdat ik de E3 Saxo Classic nog in de benen had. Die voelde ik wel. Maar dat is geen excuus. De sterkste heeft vandaag gewonnen.”
En die sterkste heette dus Pedersen. “Ik had weinig vertrouwen in mijn sprint”, vervolgde Van der Poel, die zich gehuld in de regenboogtrui min of meer verplicht voelde om met Pedersen door te rijden naar de streep in Wevelgem. “Als wereldkampioen moet je altijd meerijden, vind ik.”
picture

E3 Saxo Classic | Van de Taaienberg tot de Paterberg - Bekijk hier alle aanvallen van Van der Poel

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie