Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro Women | Parcours voor 2024 bekend - Beruchte ‘Blockhaus' klim in voorlaatste etappe

Friso Moison

Geupdate 12/12/2023 om 18:08 GMT+1

Het parcours van de Giro Women 4 (voorheen Giuro Donne) is bekend. Van 7 tot 14 juli gaat het peloton uitmaken wie zich de opvolgster mag noemen van Annemiek van Vleuten. De nieuwe organistoren RCS hebben een pittige, maar gevarieerde achtdaagse koers voorgeschoteld voor de rensters.

Giro Donne | Annemiek van Vleuten wint vierde roze trui, slotetappe voor Chiara Consonni

De Giro Women start volgend jaar met een tijdrit in Brescia, om vervolgens vanuit het noorden meer zuidwaarts te reizen. Met name etappe zeven, met finish bergop op de beruchte ‘Blockhaus’ klim, kan alvast rood omcirkeld worden. De koers wordt vervolgens met nog eens een bergetappe afgesloten in L’Aquila. Tussendoor zijn er, bijvoorbeeld in etappe 2 naar Volta Mantovana of etappe 4 naar Urbino, ook kansen voor de sprinters en de vluchters.
De gevarieerde koers biedt kansen voor meerdere rensters om te strijden voor de roze trui. In ieder geval is duidelijk dat er voor het eerst sinds 2016, na de dominantie van Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten (beide gestopt) de laatste acht edities, een nieuwe winnares gaat komen. De ronde is ook een stuk uitgebreider dan de laatste jaren. Ging de Giro d'Italia Women voorheen vooral door het noorden van Italië, nu komen de rensters door Lombardije, Emilia-Romagna, Umbrië, de Marken en de Abruzzen.
picture

Giro Donne | Oppermachtig! Van Vleuten geeft roze trui nog meer glans met derde ritzege

Nieuwe organisatie

De organisatie van de mannen Giro, RCS, organiseert vanaf 2024 ook de ronde voor de vrouwen. De impuls van de nieuwe organisatie zorgt ervoor dat de koers volgend jaar een stuk uitdagender lijkt dan de voorgaande jaren. Zie het opnemen van de ‘Blockhaus’ klim in de voorlaatste etappe.
Wel is de ‘nieuwe’ ronde geslonken van tien naar acht etappes. Dit is in lijn met de achtdaagse Tour de France Femmes en de zevendaagse Vuelta Femenina.

Parcours Giro d'Italia Women 2024

Etappe 1: Brescia - Brescia*** (14.6km tijdrit)
Etappe 2: Sirmione - Volta Mantovana* (102km)
Etappe 3: Sabbioneta - Toano*** (111km)
Etappe 4: Imola - Urbino*** (133km)
Etappe 5: Frontone - Foligno** (111km)
Etappe 6: San Bendetto del Tronto - Chieti*** (155km)
Etappe 7: Lanciano - Blockhaus***** (123km)
Etappe 8: Pescara - L’Aquila**** (109km)

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie