Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vuelta Femenina | Plasincident Vollering-Van Vleuten heeft gevolgen - organisatie regelt 'plaszones'

Matthijs Klerkx

Geupdate 28/04/2024 om 13:57 GMT+2

Het plasincident was vorig jaar één van de weinige momenten in het seizoen waar Team SD Worx de concurrentie niet de baas was. In La Vuelta Femenina ging Demi Vollering in de leiderstrui plassen tijdens de voorlaatste etappe, waarna Annemiek van Vleuten en Movistar Team vol door gingen. Om zulke incidenten dit jaar te voorkomen, heeft de organisatie gezorgd voor speciale plaszones.

Vuelta Femenina | "Niet heel netjes" - Jip van den Bos over aanval Van Vleuten op Vollering

Dit laat de rennersvakbond CPA enkele uren voor de start van de eerste etappe, een ploegentijdrit in en rond Valencia, weten. "In samenwerking met de rensters en organisatoren introduceren we een nieuwigheid: een plaszone, zodat rensters kunnen stoppen om hun behoefte te kunnen doen", klinkt het bij de rennersvakbond.
Volgens de CPA zal deze zone telkens in de buurt van de bevoorraddingszone liggen. "Na ongeveer veertig kilometer koers. Het is iets nieuws en waarschijnlijk echt nog wel aan verbetering toe, maar we proberen het op deze manier. Het lijkt ons een kwestie van respect tussen de rensters."
Het incident vorig jaar werd een van de meest besproken stukjes vrouwenkoers van 2023. Van Vleuten ging op weg naar Laredo vol rijden met Movistar Team om te 'profiteren' van een plasstop van Vollering (en SD Worx), waarna de ervaren Nederlandse een dikke minuut pakte. Vollering kon de verloren tijd de dag erop richting Lagos de Covadonga net niet meer goedmaken.
picture

Vuelta Femenina | Vollering feliciteert op het podium Van Vleuten in de rode trui

Waar kijk je?

La Vuelta Femenina volg je van begin tot eind via Eurosport en discovery+. Weet Demi Vollering nu wel de eindzege te pakken? De concurrentie is met Elisa Longo Borghini en Kasia Niewiadoma alvast niet mals. Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie