Wielrennen
Giro d'Italia

Groenewegen gaat vol voor kansen in Giro d'Italia

Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

Groenewegen Jumbo-Visma

Foto: Eurosport

DoorEurosport
20/12/2019 om 11:38 | Bijgewerkt 20/12/2019 om 13:04

Dylan Groenewegen heeft vandaag bekend dat zijn focus dit jaar ligt op de Giro d'Italia. De sprinter van Team Jumbo-Visma ging de afgelopen jaren voor zijn kansen in de Tour de France, maar het parcours in Italië ligt hem dit jaar beter.

Voor Groenewegen zit de gele trui er dit jaar helaas niet in. Na zijn val vorig jaar in de openingsrit had de Amsterdammer graag een herkansing gewild, maar het parcours van de Tour de France 2020 is allesbehalve gunstig voor sprinters. Daarom gaat Groenewegen dit jaar naar Italië. De Giro start dit jaar in Hongarije met een korte tijdrit van 8,6 kilometer. De volgende twee etappes zijn vlak, waardoor hij met behulp van de bonificatieseconden zeker mag hopen op de roze trui. Voor de 26-jarige sprinter wordt het zijn eerste Giro d'Italia.

Het volledige parcours van de Giro D'Italia 2020

00:07:46

Wielrennen

Ronde van Valencia Preview | Eerste krachtmeting voor Groenewegen en Jakobsen

04/02/2020 OM 13:57

Vorig jaar ging Groenewegen vol voor het geel in de Tour de France, maar zag zijn kansen in rook opgaan. In Brussel viel Groenewegen in de finale van de openingsetappe. Zijn ploegmaat Mike Teunissen pakte toen verrassend de gele trui voor Peter Sagan, die ook in de Giro zal starten.

Dylan Groenewegen verkondigt Giro-deelname

00:02:13

Kijk de Giro d'Italia EXCLUSIEF op Eurosport

De Giro d'Italia is ook dit jaar elke dag live en exclusief te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.com. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.

Tour de France

Jumbo Visma met Roglic, Kruijswijk én Dumoulin naar Tour de France

20/12/2019 OM 13:02
Wielrennen

Nieuw outfit van Team Jumbo-Visma

18/12/2019 OM 13:26
Gerelateerde onderwerpen
WielrennenGiro d'ItaliaSteven KruijswijkTom DumoulinMeer
Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel