Eurosport

Groenewegen gaat vol voor kansen in Giro d'Italia

Groenewegen gaat vol voor kansen in Giro d'Italia
By Eurosport

The 20/12/2019 at 12:38Bijgewerkt The 20/12/2019 at 14:04

Dylan Groenewegen heeft vandaag bekend dat zijn focus dit jaar ligt op de Giro d'Italia. De sprinter van Team Jumbo-Visma ging de afgelopen jaren voor zijn kansen in de Tour de France, maar het parcours in Italië ligt hem dit jaar beter.

Voor Groenewegen zit de gele trui er dit jaar helaas niet in. Na zijn val vorig jaar in de openingsrit had de Amsterdammer graag een herkansing gewild, maar het parcours van de Tour de France 2020 is allesbehalve gunstig voor sprinters. Daarom gaat Groenewegen dit jaar naar Italië. De Giro start dit jaar in Hongarije met een korte tijdrit van 8,6 kilometer. De volgende twee etappes zijn vlak, waardoor hij met behulp van de bonificatieseconden zeker mag hopen op de roze trui. Voor de 26-jarige sprinter wordt het zijn eerste Giro d'Italia.

Video - Het volledige parcours van de Giro D'Italia 2020

07:46

Vorig jaar ging Groenewegen vol voor het geel in de Tour de France, maar zag zijn kansen in rook opgaan. In Brussel viel Groenewegen in de finale van de openingsetappe. Zijn ploegmaat Mike Teunissen pakte toen verrassend de gele trui voor Peter Sagan, die ook in de Giro zal starten.

Video - Dylan Groenewegen verkondigt Giro-deelname

02:13

Kijk de Giro d'Italia EXCLUSIEF op Eurosport