Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Groenewegen gaat vol voor kansen in Giro d'Italia

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 20/12/2019 om 14:04 GMT+1

Dylan Groenewegen heeft vandaag bekend dat zijn focus dit jaar ligt op de Giro d'Italia. De sprinter van Team Jumbo-Visma ging de afgelopen jaren voor zijn kansen in de Tour de France, maar het parcours in Italië ligt hem dit jaar beter.

Groenewegen Jumbo-Visma

Foto: Eurosport

Voor Groenewegen zit de gele trui er dit jaar helaas niet in. Na zijn val vorig jaar in de openingsrit had de Amsterdammer graag een herkansing gewild, maar het parcours van de Tour de France 2020 is allesbehalve gunstig voor sprinters. Daarom gaat Groenewegen dit jaar naar Italië. De Giro start dit jaar in Hongarije met een korte tijdrit van 8,6 kilometer. De volgende twee etappes zijn vlak, waardoor hij met behulp van de bonificatieseconden zeker mag hopen op de roze trui. Voor de 26-jarige sprinter wordt het zijn eerste Giro d'Italia.
Vorig jaar ging Groenewegen vol voor het geel in de Tour de France, maar zag zijn kansen in rook opgaan. In Brussel viel Groenewegen in de finale van de openingsetappe. Zijn ploegmaat Mike Teunissen pakte toen verrassend de gele trui voor Peter Sagan, die ook in de Giro zal starten.
picture

Dylan Groenewegen verkondigt Giro-deelname

Kijk de Giro d'Italia EXCLUSIEF op Eurosport
De Giro d'Italia is ook dit jaar elke dag live en exclusief te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.com. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie