Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Ploegleider Marc Reef onthult tactiek Jumbo-Visma in bergrit - "Misschien het overtal uitspelen"

Menno Waebeke

Geupdate 24/05/2023 om 20:18 GMT+2

Primoz Roglic kreeg afgelopen dinsdag een flinke tik te verwerken, maar staat er nog steeds prima voor. De Sloveen van Jumbo-Visma staat op een derde plaats in het algemene klassement op 29 seconden van rozetruidrager Geraint Thomas. In de aankomende etappes moet Jumbo-Visma ergens tijd zien terug te pakken. "INEOS heeft nog maar vijf renners, misschien kunnen we dat uitbuiten."

Giro d'Italia | Roglic kan tempo Thomas en Almeida niet volgen, Kuss moet meubelen redden

Hoewel Roglic niet in zijn beste doen lijkt te zijn, kan het ook zo zijn dat de drievoudig Vuelta-winnaar een slechte dag had. Hoe dan ook moet Jumbo-Visma ergens het verschil zien te maken ten opzichte van Geraint Thomas en João Almeida. De Nederlandse formatie heeft als een van de weinigen nog alle renners in koers en ploegleider Marc Reef hoopt dat overtal te kunnen uitspelen.
"We kijken enorm uit naar de komende zware ritten. We zijn als team nog helemaal compleet en dat gaat zeker in ons voordeel werken. INEOS Grenadiers moet de koers gaan controleren. Zij zijn nog maar met vijf renners. Dat overwicht kunnen we in een rit als morgen misschien uitbuiten", legt hij uit op de site van de ploeg.
picture

Giro d'Italia | "Kuss keek heel vaak naar Roglic" - Analyse van slotklim naar Monte Bondone

Belangrijke kracht

Een belangrijke factor bij die missie is Rohan Dennis. De Australische hardrijder lijkt - zoals wel vaker - steeds sterker te worden tegen het einde van een grote ronde en kan bergop heel lang zijn kopman bijstaan. "Primoz heeft nog steeds alle kans om de Giro te winnen", blijft Dennis optimistisch.
"Hopelijk heeft hij de juiste benen in de komende ritten. De concurrenten zijn sterk, maar we kunnen het wellicht slim spelen en hen op die manier verschalken." Morgen staan er in de rit naar Val di Zoldo liefst vijf gecategoriseerde beklimmingen op het programma.
picture

Giro d'Italia | Ploegleider Reef verrast door tijdverlies Roglic - "Hadden we niet echt op gerekend"

Waar kijk je?

Het duel tussen Roglic en INEOS-Grenadiers in de Giro d’Italia lijkt nu een strijd tussen Thomas, Almeida en Roglic te gaan worden! Mis geen seconde van dit duel via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie