Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Alberto Contador benoemt zwakke plek van Evenepoel

Yannick Wezenbeek

Geupdate 04/05/2023 om 15:49 GMT+2

Alberto Contador heeft zijn licht laten schijnen op de tweestrijd tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic. Een echte favoriet durft de oud-winnaar niet aan te wijzen. Wel ziet hij één groot verschil tussen de twee renners. Waarbij volgens hem de Belg nipt in het nadeel gaat zijn, want het verschil zit 'm in ervaring.

Giro d’Italia | Evenepoel vs. Roglic, het parcours en alles wat je moet weten over La Corsa Rosa!

Dat de Giro dit jaar gaat tussen Evenepoel en Roglic gaat lijkt voor velen al een gegeven feit. In Catalonië waren beide heren flink aan elkaar gewaagd en de verwachting is dat in Italië de verschillen ook miniem zijn.
Al weet Contador uit ervaring dat de verschillen in de Giro flink op kunnen lopen. “Het grote verschil met de Vuelta is dat je in de Giro bij een slechte dag gelijk vijf minuten verliest. Dat is in de Vuelta vaak maar 40 seconden.”
picture

Volta Catalunya | Roglic klopt Evenepoel in geweldig duel op steile slotklim

Weinig ervaring

En daar zit het gevaar voor Evenepoel volgens de Spaanse oud-renner. De ervaring in grote rondes zou wel eens het verschil kunnen maken tussen de twee topfavorieten. “Evenepoel heeft nog niet veel grote rondes gereden”, begint Contador zijn argument.
“Hij kent zijn lichaam niet goed genoeg om top te zijn in de grote rondes. Hij heeft niet vaak de kansen gehad om zijn lichaam te testen. Dus je kunt dat zeker zien als een zwakke plek.”
picture

Volta Catalunya | “C'mon mate please!” - Evenepoel niet blij met Roglic in zijn wiel

Voorspelling

Roglic rijdt komende weken in Italië zijn twaalfde grote ronde. En ondanks dat het volgens Contador een klein voordeel geeft wil hij de Sloveen niet aanwijzen als de grote favoriet in de tweestrijd. “Beide renners hebben veel kwaliteiten. Ook zijn ze allebei in vorm. Een voorspelling doen is erg lastig. Ik durf het niet aan.”
Velen denken dat het verschil gemaakt kan gaan worden in de 70 tijdritkilometers deze Giro d’Italia. Maar de Spaanse renner heeft een andere mening. “Evenepoel en Roglic kunnen elke tijdrit waarbij ze aan de start staan winnen. Dus het verschil moet wel gemaakt worden in de bergen.”

WAAR KIJK JE?

Na een prachtig voorjaar met Van der Poel, Van Aert en Pogacar is het in de Giro d’Italia tijd voor Evenepoel vs Roglic. Geniet drie weken lang hoe de twee elkaar door heel Italië bekampen. De Giro kijk je iedere etappe van start tot finish op Eurosport. Wil je geen kilometer missen? Stream dan reclamevrij via de Eurosport app of discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie