Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wielrennen | Van Aert onthult plannen voor 2024 - "Giro wordt mijn voornaamste doel"

Menno Waebeke

Geupdate 15/11/2023 om 11:12 GMT+1

Wout van Aert gaf eerder al aan het WK veldrijden over te slaan om optimaal voorbereid te zijn op de voorjaarsklassiekers, maar de Belg doet nu ook nog een andere onthulling over zijn planning. Van Aert was de afgelopen tijd te gast in Colombia waar hij deelnam aan de Gran Fondo Rigoberto Uran en tegenover de Colombiaanse site Mundociclistico doet hij een onthulling. De Giro is het grote doel.

Tour de France | Vierde keer wel raak, ijzersterke Van Aert rijdt solo naar eerste overwinning

Het artikel ging vooral over het verblijf van Van Aert in Zuid-Amerika, maar aan het einde van het stuk worden een aantal vragen gesteld. Zo noemt de kopman van Jumbo-Visma zijn etappezeges in de Tour de France zijn mooiste overwinningen uit zijn loopbaan en spreekt hij zich lovend uit over het land Italië.
De laatste vraag gaat echter specifiek over zijn grote doel in 2024. "In principe wordt dat de Giro d'Italia", reageert de alleskunner daarop. De afgelopen weken waren er al meer hints naar een Giro-deelname van Van Aert, maar die geruchten worden door de recente uitspraken alleen maar waarschijnlijker.
picture

Giro d'Italia 2024 | Bekijk hier het parcours van de 107e Giro met start in Piëmont

Tijdritkilometers en onzekerheid

Het parcours van de Giro d'Italia 2024 lijkt dan ook op het lijf geschreven van de 29-jarige Van Aert. Met veel korte etappes, weinig zware beklimmingen en een hoop tijdritkilometers lijkt de negenvoudig etappewinnaar in de Tour voor het eerst een gooi te kunnen doen naar een goede notering in het algemene klassement.
Toch blijft er veel onzekerheid over de aanwezigheid van Van Aert in de Giro en is het dus vooral wachten op een officiele bevestiging van de ploeg. Eerder deze week kondigde hij namelijk aan deel te nemen aan de 'Wings for Life World Run', een hardloopwedstrijd voor het goede doel. Klein probleem. De datum van de wedstrijd is tijdens het openingsweekend van de Giro...
picture

E3 Saxo Classic | Van Aert wint opnieuw na prachtig gevecht met Van der Poel en Pogacar

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar in 2024 de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie