Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | “Wout van Aert maakt in 2024 Giro-debuut en besluit de Tour over te slaan"

Friso Moison

Geupdate 31/10/2023 om 13:07 GMT+1

Wout van Aert maakt volgend jaar zijn debuut in de Giro d’Italia. Dat meldt de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Volgens de krant wil Jumbo-Visma met Van Aert het klassement aanvallen en minstens top-vijf rijden. De deelname aan de Giro zou wel betekenen dat Van Aert daarna de Tour de France overslaat om zich volledig te richten op Paris 2024.

E3 Saxo Classic | Van Aert wint opnieuw na prachtig gevecht met Van der Poel en Pogacar

Van Aert reed al vijf keer de Tour, maar stond nog nooit aan de start van een andere grote ronde. Maar als we La Gazetta dello Sport mogen geloven, is het zeker dat de 29-jarige Belg volgend jaar op 4 mei aan de start staat in het Italiaanse Vanaria Raele. Jumbo-Visma zou Van Aert zien als de ideale kopman voor het klassement.
Volgens de roze sportkant is het parcours aankomende Giro erg geschikt voor Van Aert. De ronde kent volgend jaar namelijk 68 tijdritkilometers en relatief weinig etappes door de bergen. Daarbij heeft Van Aert zich tijdens de Tour ook vaak genoeg op hoogte bewezen. Zo won hij in 2021 de etappe met een dubbele beklimming van de Mont Ventoux en was hij als helper meerdere keren belangrijk voor mannen als Vingegaard en Roglic.
picture

Parijs-Roubaix | "Een klassieke Parijs-Roubaix" - Weer net niet voor Wout van Aert

Voorjaar

Voordat dat Giro begint zal Van Aert eerst in het voorjaar hoge ogen willen gooien tijdens de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, waar hij allebei al een keer tweede werd, maar nog niet met de zege naar huis ging. Na de Ronde van Italië kiest de Belg, aldus La Gazzetta dello Sport, ervoor om de Tour de France over te slaan en zich helemaal te richten op de Olympische Spelen in Parijs.
Maar voor het zover is ligt de focus van Van Aert komende tijd nog bij het veldrijden. Naar verwachting zal de renner van Jumbo-Visma eind december aan het crossseizoen beginnen. De drievoudig wereldkampioen cyclocross pakte dit jaar zilver op het WK achter zijn eeuwige rivaal Mathieu van der Poel. De volgende strijd om de regenboogtrui vindt plaats op 4 februari 2024 in het Tsjechische Tabor.
picture

Ronde van Vlaanderen | Mathieu van der Poel wint na ultiem duel met Wout van Aert

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar in 2024 de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie