Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Fabio Jakobsen & Olav Kooij vs Tim Merlier en andere absolute topsprinters – Preview

Matthijs Klerkx

Geupdate 29/04/2024 om 13:47 GMT+2

De Giro d’Italia belooft een waar Walhalla voor sprinters te worden. Niet zozeer het parcours zelf, al vallen er in het Land van de Laars natuurlijk ieder jaar wel pannenkoekvlakke etappes te bekennen. Nee, het is vooral de deelnemerslijst die qua rappe mannen om duimen en vingers bij af te likken is. Van wie krijgen Fabio Jakobsen, Olav Kooij en Tim Merlier tegenstand?

Parijs-Nice | Olav Kooij maakt optimaal gebruik van te vroege Pedersen en wint 1e etappe

Sprintershemel

Zo eentonig we vermoeden dat het klassementswerk zal worden, zo open voorzien we het geweld der sprinters. Met Fabio Jakobsen en Olav Kooij zijn er qua kansen op Nederlands dagsucces in Italië de nodige mogelijkheden, maar de tegenstand in het sprintersgilde is niet mals.
De meest succesvolle sprinter van het seizoen is tot nog toe Tim Merlier. De Belg van het geplaagde Soudal Quick-Step won dit jaar al zeven keer, waarvan drie etappes in de UAE Tour en natuurlijk het self-proclaimed ‘WK sprinten’ in de Scheldeprijs.
Dat is echter niet alles: met Caleb Ewan, Fernando Gaviria, Jonathan Milan en Sam Welsford – met Danny van Poppel als lead-out – staan er nog vier topsprinters op de voorlopige startlijst en we mogen als rappe kanshebbers zeker niet langs Alberto Dainese, Biniam Girmay, Kaden Groves, Juan Sebastián Molano, Laurence Pithie en Elia Viviani kijken. Welke van deze namen ook daadwerkelijk zullen starten in Venaria Reale, daar hebben wij voorlopig nog geen zicht op.
picture

Ronde van Turkije | Fabio Jakobsen schiet raak in Antalya, eerste zege voor 'nieuwe' ploeg

Visma | Lease A Bike gooit plannen om

Niet alleen Pogacar was van plan om naar de Giro te komen; Wout van Aert had zijn zinnen gezet op rittenkaperij van hoog niveau in Italië, maar moest die plannen in de prullenbak gooien vanwege een val in Dwars Door Vlaanderen. Aanvankelijk was La Corsa Rosa voor de alleskunner van Visma | Lease A Bike de ideale voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs in deze zomer.
Kooij kan in het sprintersgeweld dan niet meer op de fenomenale lead-outs van Van Aert rekenen, met Christophe Laporte heeft de 22-jarige sprintbom in de Europees kampioen een uitstekende vervanger. Ook Edoardo Affini en Jan Tratnik zullen normaal gesproken deel uitmaken van de sprinttrein. Waar Jumbo-Visma vorig jaar alle drie de grote rondes wonnen, lijken dergelijke ambities – ook na de val van Vingegaard – dit jaar voor opvolger Visma | Lease A Bike echt te hoog gegrepen.
picture

Parijs-Nice | Olav Kooij wint etappe 5

Waar kijk je?

Siamo partiti! Geniet bij Eurosport en discovery+ van drie weken Italië. Van Piemonte naar Campania, om na een tweede deel Noord-Italië af te ronden in hoofdstad Rome. Gaat Tadej Pogacar na twee keer de Tour ook de Giro d’Italia winnen? En wat kunnen Olav Kooij en Fabio Jakobsen in de sprint? La Corsa Rosa volg je exclusief bij ons! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie