Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Stijve knie hindert Olav Kooij na val - mengt hij zich wel of niet in massasprint?

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 06/05/2024 om 16:30 GMT+2

Olav Kooij is niet geheel ongeschonden begonnen aan de derde etappe van de Giro d’Italia. Deze rit vormt de eerste kans voor de sprinters, maar de troef van Visma | Lease A Bike kampt met een stijve knie. Dit is het gevolg van een valpartij, die zelfs de opgave van Eddie Dunbar veroorzaakte.

Giro d’Italia | Stijve knie hindert Olav Kooij na val - mengt hij zich wel of niet in massasprint?

De aankomst in Fossano is gemaakt voor de sprinters, al is er nog een heuveltje ingetekend tijdens de laatste kilometers. Dat moet Kooij aankunnen. Normaal gesproken althans, want hij stapte niet okselfris op de fiets.
“Niet super natuurlijk”, luidt het antwoord van Kooij op de vraag of hij goed heeft geslapen en lekker wakker werd. “Een val doet altijd iets met je lichaam. De schaafwonden vallen mee, maar ik heb een tik op mijn knie gehad. Die voelt wat stijf aan.”
picture

Giro d'Italia | Olav Kooij komt ten val richting Oropa - Team Visma | Lease A Bike opnieuw getroffen

Kooij vs Jakobsen vs Merlier

“We hebben gewoon een plan gemaakt voor vandaag. Ik moet zelf ook aanvoelen hoe het lichaam reageert. Maar normaal gesproken is het plan om met mij te sprinten”, vervolgt Kooij, die concurrentie kan verwachten van mannen als Fabio Jakobsen en Tim Merlier.
Het wordt voor Kooij – als de knie tenminste niet al te veel problemen oplevert – zijn eerste sprint in een grote ronde. “Ik kijk er wel naar uit. Voor deze dagen ben ik hier in de Giro, dus hopelijk krijgen we een mooie sprint.”
picture

Giro d'Italia | "Er lag wat gravel en dat zag ik niet" - Olav Kooij kwam ten val in tweede etappe

WAAR KIJK JE?

We zijn eindelijk onderweg voor de eerste grote ronde van het jaar. De 107de Giro d’Italia volg je vanaf kilometer één in Venaria Reale tot aan de slotkilometer in Rome live via Eurosport en discovery+! Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk bij ons of Tadej Pogacar zijn eerste Giro kan winnen. Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie