Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Tadej Pogacar maakt zich kwaad op ploegleiderswagen - Blijkt geen zonnebrandcrème te hebben

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 25/05/2024 om 14:14 GMT+2

In de twintigste rit van de Giro d'Italia van 2024 van Alpago naar Bassano del Grappa maakte Tadej Pogacar zich kwaad bij zijn ploegleiderswagen. Vervolgens reed hij ook naar de wagen van de wedstrijdcommissaris, om ook daar zijn verhaal te gaan halen. Heel even bleef het stil rondom de Sloveen, maar uiteindelijk kwam de aap uit de mouw: Pogi had geen zonnebrandcrème!

Giro d'Italia | Tadej Pogacar maakt zich kwaad op ploegleider - Blijkt geen zonnecrème te hebben

Was dat nog even een benauwd momentje, vrij letterlijk achteraf, voor Tadej Pogacar. De renners begonnen de voorlaatste etappe van de Giro d'Italia in de stromende regen, maar op weg naar de dubbele beklimming van de Monte Grappa kwam de Italiaanse zon door - en niet te zuinig.
Reden voor de rozetruidrager om op zoek te gaan naar zonnebrandcrème, maar die bleek niet aanwezig in de ploegleiderswagen. De wagen van de koersdirectie had wel nog wat doekjes voor Pogacar in de aanbieding, vermoedelijk om een beschermlaag tegen de regen te verwijderen.
Eurosport-reporter op de motor Adam Blythe ging verhaal halen bij de ploegleiders van de Sloveen, Fabio Baldato en Marco Marcato. Daaruit bleek uiteindelijk dus dat de alleskunner zich kwaad had gemaakt vanwege het ontbreken van de factor 50!
picture

Giro d'Italia | "Hij had geen zonnebrandcrème" - Adam Blythe lost Pogacar-vraagstuk op vanaf motor

Waar kijk je?

Niets lijkt Tadej Pogacar nog in de weg te staan om de 107de Giro d'Italia te winnen. De Sloveen lijkt vanaf Oropa tot aan Rome La Maglia Rosa te gaan dragen, wie wint er in de slotweek? Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk via Eurosport en discovery+ of Pogacar inderdaad zijn eerste Giro kan winnen! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie