Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Tim Merlier wint na waanzinnige sprint in Rome, Tadej Pogacar ultradominante eindwinnaar

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 26/05/2024 om 18:47 GMT+2

De Giro d'Italia van 2024 is achter de rug. Vanaf de eerste dag was het wel duidelijk dat Tadej Pogacar deze ging winnen, zijn voorsprong op nummer twee Daniel Felipe Martínez bedroeg uiteindelijk bijna tien minuten. Tim Merlier was de snelste in de massasprint in de straten van Rome, om de 107de editie van de Giro rond te maken.

Giro d'Italia | Tim Merlier wint in Rome, Tadej Pogacar ultradominante eindwinnaar

De slotrit van de Giro werd zoals gewoonlijk eerst een lange reeks aan plichtplegingen zoals het tonen van de gewonnen truien, het klinken van de champagne en het afscheid nemen van de oudere renners in het peloton.
Vervolgens werd er in de Italiaanse hoofdstad nog koers gemaakt. Alex Baudin (Décathlon AG2R La Mondiale), Ewen Costiou (Arkéa-B&B Hotels), Mikkel Frølich Honoré (EF Education-EasyPost) en Martin Marcellusi (VF Group-Bardiani CSF-Faizanè) zorgden voor een kopkwartet en kregen een kleine voorsprong op de tabellen.
In volle finale kreeg de beste sprinter van deze Giro tot nu toe, Jonathan Milan, af te rekenen met pech. Het was nog maar de vraag of hij überhaupt zou kunnen sprinten. Het antwoord daarop was, mede door een geweldige kopbeurt van Jasper Stuyven, een volmondig ja. De winst ging echter naar Tim Merlier, die met overmacht naar zijn derde ritzege sprintte.

Uitslag Giro d'Italia, rit 21: Rome-Rome (125 km)

1. Tim Merlier - 2:51:50
2. Jonathan Milan - zt.
3. Kaden Groves - zt.
4. Fernando Gaviria - zt.
5. Tim van Dijke - zt.

WAAR KIJK JE?

De Giro d'Italia is voorbij, maar ook voor de rest van het seizoen zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! We gaan nu via het Critérium du Dauphiné en de Ronde van Zwitserland, plus nog wat kleinere koersen, naar de belangrijkste van het jaar: de Tour de France! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie