Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | “Visma-Lease a Bike kan renners beter maken in tijdrit” - Traksel en Van den Bos over Uijtdebroeks

Douwe de Vries

Geupdate 10/05/2024 om 10:49 GMT+2

Drager van de witte trui Cian Uijtdebroeks blijft de nodige verwachtingen scheppen. De 21-jarige Belg die de overstap maakte van BORA-hansgrohe naar Visma-Lease a Bike heeft in de Giro d'Italia een nagenoeg perfecte eerste week. Eurosport-analisten Van den Bos en Traksel zijn benieuwd naar zijn prestaties tijdens de tijdrit. “We hebben gezien dat Visma renners echt beter kan maken op een tijdrit.”

Giro d’Italia | “Visma kan renners als Uijtdebroeks beter maken op tijdrit” - Traksel en Van den Bos

Jip van den Bos uit nog wel haar bedenkingen over Uijtdebroeks in relatie tot de tijdrit van morgen. “Mannen als een Einer Rubio Cian Uijtdebroeks gaan niet heel blij zijn met een dag als morgen. Die hebben liever een bergetappe dan zo’n lange tijdrit.”

Het is een kanttekening van Van den Bos waarvan je nu nog misschien van opkijkt. Als je kijkt naar Uijtdebroeks' huidige prestaties acht je hem ongenaakbaar. En die indruk maakt hij ook wel tijdens interviews: hij toont altijd een big smile en het zelfvertrouwen is nooit ver weg.
picture

Giro d’Italia | Goedlachs als altijd - Uijtdebroeks kijkt uit naar moment van waarheid in tijdrit

Uijtdebroeks vermaakte zich

Verder merkte Uijtdebroeks nog op: “Ik heb me vermaakt vandaag. Ik zat niet echt met het klassement in mijn hoofd, maar heb gewoon mijn verstand op nul gezet. Ik heb me echt geamuseerd. Hopelijk is dat morgen ook het geval in de tijdrit. Tot nu toe verloopt het voor mij allemaal prima in deze Giro. Daar mag ik niet over klagen. Vrijdag ga ik zo hard mogelijk rijden en ik zal dan wel zien wat dat waard zal zijn.”

In zijn nog prille loopbaan maakte Uijtdebroeks nog niet al teveel indruk als er tijdritten op het programma stonden. Maar Traksel stelt: “Ik ben echt benieuwd naar Uijtdebroeks. Ook door zijn overstap van Bora-hansgrohe naar Visma-Lease a Bike. We hebben gezien dat Visma renners echt beter kan maken op een tijdrit.”
picture

Giro d'Italia | “Dit is echt fantastisch” – brede glimlach bij witte trui Cian Uijtdebroeks na Oropa

Geïnvesteerd

Van den Bos probeert de zaken weer enigszins te nuanceren en bij te stellen: "Wat mij toch wel verbaast: ze zeggen dat zij daar de laatste twee maanden hard aan hebben gewerkt. Dat klinkt dan toch weer kort. Hoeveel kan je verbeteren in zo’n korte tijd? Waarom begin je daar in de winter al niet mee?"

Traksel stelt daar tegenover: "Aerodynamica heeft daar mee te maken. Hij is op een hele moeilijke manier overgestapt, en laat in de winter. Ze hebben er tijd in geïnvesteerd, en normaal gesproken zie je dan bij die ploeg dat zich dat dan ook uitbetaalt. Alleen hoe: dat gaan we morgen zien."
picture

Cycling Show: Belgisch talent Cian Uijtdebroeks over omgaan met druk en ambities

WAAR KIJK JE?

We zijn onderweg voor de eerste grote ronde van het jaar. De 107de Giro d’Italia volg je vanaf kilometer één in Venaria Reale tot aan de slotkilometer in Rome live via Eurosport en discovery+! Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk bij ons of Tadej Pogacar zijn eerste Giro kan winnen. Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie