Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Kop over Kop | Wat kan Arensman in schaduw van kopman? "Hij is Thomas fysiek voorbij"

Tobias Kappelle

Geupdate 30/04/2024 om 16:26 GMT+2

In de Grote Giro d'Italia Preview Show van Kop over Kop wordt door Sander Valentijn, Jip van den Bos, jeroen Vanbelleghem en Jan Hermsen vooruit gekeken naar de grootste kans die Nederland heeft op een goed klassement. Wat kan Thymen Arensman in de schaduw van Geraint Thomas betekenen? Volgens Jan Hermsen is de jonge klimmer Arensman veteraan Thomas inmiddels fysiek voorbij.

Giro d'Italia | Arensman had stiekem op meer gehoopt: "Had hier vierde kunnen worden"



Jip van den Bos denkt dat INEOS-Grenadiers de sleutel tot een interessante Giro in handen heeft: "Doordat zij twee kopmannen hebben voor het klassement is het een hele interessante ploeg. Als we positief denken, zouden zij samen Pogacar om en om kunnen aanvallen om hem te kraken. Ik denk niet dat daar onderling ruzie komt en dat ze heel blij zijn als er iemand op het podium komt. Ze moeten het echt samen gaan doen."
Jeroen Vanbelleghem heeft vertrouwen in Arensman in de schaduw van Thomas: "Arensman heeft twee rittenkoersen gereden dit jaar. Hij werd vijfde in de Algarve en zesde in Tirreno-Adriatico. Dat is gewoon goed. Thomas is de kopman, maar dat wil niet zeggen dat Arensman op kop moet rijden. INEOS gaat die koers niet controleren. Arensman gaat proberen zo lang mogelijk aan te haken."
picture

Giro d'Italia | Arensman staat vierde in jongerenklassement, maar draagt wit - "Ik moet hem aan"

Arensman kopman?

Volgens de Vlaamse commentator kunnen de verhoudingen binnen de ploeg bovendien snel omgedraaid zijn: "We hebben op dag twee al een aankomst bergop. Wie weet doet hij het daar beter dan Thomas en is er van kopman Thomas geen sprake meer na die dag. Dat kan ook allemaal."
Jip van den Bos denkt vooral dat INEOS op twee paarden wedt: "Ik denk dat het ook voor Thomas het beste is als ze allebei kort staan. Dan zijn ze het gevaarlijkst en kunnen ze een beetje een spelletje gaan spelen."
picture

Giro d'Italia 2024 | Bekijk hier het parcours van de 107e Giro met start in Piëmont

Nog niet vol de kaart Arensman

Jan Hermsen ziet hiertoe ook kansen, maar denkt dat INEOS het nog niet aandurft om vol voor Arensman te gaan: "Vorig jaar waren ze met drie man natuurlijk. Toen konden ze meer spelen. Ze drukken Arensman vrij snel in de knechtenrol en ze willen de druk wegnemen. Ze communiceren ook dat Thomas de kopman is en dat Arensman er ter ondersteuning is. Maar ik denk dat Arensman Thomas fysiek echt wel voorbij is."
Jeroen Vanbelleghem ziet vooral de opstartproblemen van Arensman als reden daarvoor: "Ik vrees wel een beetje voor de tweede dag. Ik heb het gevoel dat Arensman vaak in de eerste week van een grote ronde het lastig heeft om te volgen. Ik heb al die grote rondes en rittenkoersen bekeken en je ziet dat hij niet meteen top is. Hij heeft tijd nodig. In de derde week is hij weergaloos en vaak een van de beste drie van de ronde. Maar zo'n aankomst bergop op de tweede dag wordt ingewikkeld voor hem."
picture

Giro d'Italia | De route van de Giro 2024

Waar kijk je?

Siamo partiti! Geniet bij Eurosport en discovery+ van drie weken Italië. Van Piemonte naar Campania, om na een tweede deel Noord-Italië af te ronden in hoofdstad Rome. Gaat Tadej Pogacar na twee keer de Tour ook de Giro d’Italia winnen? En wat kunnen Olav Kooij en Fabio Jakobsen in de sprint? La Corsa Rosa volg je exclusief bij ons! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie