Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro Donne | Oppermachtig! Van Vleuten geeft roze trui nog meer glans met derde ritzege

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 06/07/2023 om 15:44 GMT+2

Er stond en staat werkelijk waar geen maat op Annemiek van Vleuten in de Giro Donne. Dat bleek maar weer eens in etappe 7, naar Alassio, met finish op hoogte bij het Santuario Madonna della Guardia. De alleskunner van Movistar won donderdag haar derde etappe van de editie van 2023 en is behalve draagster van de roze trui ook koploopster in het berg- en puntenklassement.

Giro Donne | Oppermachtig! Van Vleuten geeft roze trui nog meer glans met derde ritzege

Van Vleuten had de slotklim na haar overwinning van woensdag verkend en verbaasde zich toen over het mooie uitzicht op de top. Het is maar goed dat ze gisteren van dat uitzicht genoot, want vanzelf kwam de overwinning natuurlijk niet tot stand.
Sterker nog, Van Vleuten had het ook prima gevonden als één van haar teamgenoten van Movistar haar geluk had beproefd, maar richting de slotklim kwam alles samen en dus werd de kaart Van Vleuten gespeeld. Dat is overigens het algemeen een prima troef om in te zetten.
Na diverse aanvallen links en rechts had Van Vleuten er genoeg van en stelde ze orde op zaken, zoals alleen zij dat kan. De roze trui kwam voorop te zitten met Juliette Labous en Gaia Realini, die geen partij meer waren zodra het in de laatste kilometers begon op te lopen naar het santuario.
picture

Giro Donne | “Gisteren genoot ik van het uitzicht, vandaag ging ik volle bak” - Van Vleuten na hattr

Snelste op de slotklim

De veertigjarige Van Vleuten reed de Française en Italiaanse uit het wiel en kwam dertien seconden eerder boven dan Labous en pakte twintig tellen op Realini. Ploeggenote Liane Lippert finishte op 49 seconden op de vierde plaats, waarmee de statistieken aantoonden dat het goed was om alle ballen op Van Vleuten te zetten.
Opnieuw bleek positie twee in het algemeen klassement vervloekt. Dit keer deed zich gelukkig geen valpartij voor, maar bleek het tempo vooraan te veel van het goede voor Veronica Ewers, die bijna twee minuten verloor en van het podium kukelde.
picture

Giro Donne | Van Vleuten boekt in roze trui tweede dagzege, Niedermaier uit koers na harde val

Voorsprong naar vier minuten

Dit alles betekent eens te meer dat Van Vleuten haar voorsprong ziet toenemen. Ze is in het klassement nu 3:56 los van Labous en staat 4:24 voor Realini, die zichzelf op het virtuele podium fietsten. We zagen ook Fem van Empel nog even in de aanval, maar dit keer finishte de Jumbo-renster niet in de toptien.
De achtste en negende etappe van de Giro Donne vinden dit weekend plaats, nadat het peloton vrijdag op de rustdag richting Sardinië is getrokken.
picture

Giro Donne | Van Vleuten mist bocht zonder erg, Longo Borghini valt lelijk en verliest veel tijd

WAAR KIJK JE?

De Giro Donne is van de eerste tot en met de laatste etappe live te volgen via Eurosport en discovery+. Van de start in het prachtige Toscane tot de finish op het pittoreske Sardinië: mis niets van de 34ste Giro Donne met Annemiek van Vleuten en Marianne Vos!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie