Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vrij baan voor van Avermaet in GP de Québec?

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 06/09/2018 om 22:28 GMT+2

Vrijdagavond staat er een heerlijke koers op het programma voor de echte wielerliefhebbers. In het zuidoosten wordt het Canadese tweeluik gestart met de GP de Québec. Gaat van Avermaet er na vier podiumplekken eindelijk met de zege vandoor in Canada?

GET TO KNOW : Greg Van Avermaet

Foto: Eurosport

picture

De overwinning van Peter Sagan in Quebec van 2017

Geen Sagan
Na twee overwinningen op rij is Peter Sagan dit jaar de grote afwezige. De Slowaak klopte Greg van Avermaet zowel in 2016 als in 2017 op de streep, maar moet de wedstrijd dit jaar laten schiet. De wereldkampioen viel hard in de Tour de France en rijdt momenteel in de Vuelta.
De favorieten
Ondanks de afwezigheid van Sagan is het deelnemersveld in Canada ontzettend sterk. De grote favoriet lijkt natuurlijk Greg van Avermaet. De Belg boekte dit jaar echter pas een individuele dagzege in de Ronde van Oman. Renners als Tim Wellens, Diego Ulissi en Michael Matthews zouden dus nog wel eens roet in het eten van de BMC renner kunnen gaan gooien. Of kan Tom-Jelte Slagter voor een Nederlandse verrassing zorgen?

De stunt van Gesink
Robert Gesink was de laatste Nederlander die de grote prijs van Québec wist te winnen. De Nederlander won in een sprint van onder anderen Sagan en van Avermaet. Geloof je het niet? Hier zijn de beelden:
Eurosport Player
De GP de Québec is vrijdagavond vanaf 20:00 live te zien op Eurosport 2 en de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie