Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

GP Monseré | Jarne Van de Paar grijpt zijn kans in kletsnatte koers

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 03/03/2024 om 20:43 GMT+1

Een kletsnatte editie van de GP Monseré. Van begin tot eind reed het peloton over natgeregende wegen of in de regen zelf. Een dag waarop Jarne Van de Paar zijn kans met beide handen aangreep. In een chaotische sprint met een zeer uitgedunde groep was het de Belg van Lotto Dstny die als eerste over de streep wist te komen. Voor Timothy Dupont en David Dekker.

GP Monseré | Jarne Van de Paar grijpt zijn kans in kletsnatte koers

De uitzending begon met een beeld van Hartthijs de Vries als eenzame aanvaller in een koers die vrijwel altijd in een sprint eindigt. Weinig hoogtemeters, maar wel veel draaien en keren.
Het duurde dan ook lang voordat de Nederlander van TDT - Unibet werd teruggehaald door het peloton. Op 23km van de meet was alles weer samen en er volgden ook geen pogingen om nog weg te rijden.

Van de Paar

Van de overgebleven mannen in koers zat de helft ongemotiveerd op de fiets en de andere helft te wachten op de laatste 200 meter. In aanloop naar de sprint was het chaotisch. Arkea-B&B Hotels nam het heft in handen en bepaalde het tempo.
In de sprint zelf kwam David Dekker vast te zitten achter zijn laatste leadout-man waardoor hij extra meters moest maken richting de streep. De man in perfecte positie, Jarne Van de Paar, maakte hier optimaal gebruik van door juist op dat moment aan te gaan. Timothy Dupont zat nog wel in het wiel van zijn landgenoot, maar meer zat er ook niet in.
Op 38km van de meet was er nog een lelijke valpartij in het peloton. Op hoge snelheid tuimelde de renners over elkaar heen waarbij er zelfs een aantal man terecht kwam in een volgelopen sloot aan de kant van de weg. Alsof iedereen nog niet doorweekt genoeg was.
picture

GP Monseré | Kletsnatte valpartij - Twee man kopje onder in volgelopen sloot

Uitslag

1. Jarne van de Paar - 4:42:59
2. Timothy Dupont - zt
3. David Dekker - zt
4. Francisco Galvan - zt
5. Emilien Jeannière - zt

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel