“Ik bewonder het karakter van Evenepoel. Hij is een renner van grote klasse en kracht. Het probleem is dat hij te vroeg prof is geworden en de andere categorieën heeft overgeslagen. Daardoor mist hij iets in zijn voorbereiding. Ik hoop dat die achterstand in de komende jaren goedmaakt”, aldus de vijfvoudig tourwinnaar.
Verder spreekt Merckx met bewondering over enkele toonaangevende renners. Tadej Pogacar, Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe kunnen op complimenten rekenen en ook over Filippo Ganna, in wie Merckx een toekomstig houder van het werelduurrecord ziet, wordt de loftrompet gestoken.

Coppa Bernocchi | Evenepoel degradeert concurrentie tijdens aanval van 140 kilometer

Wielrennen
Wielrennen | Wat zijn de 5 Monumenten in het wielrennen?
GISTEREN OM 17:29

Record Cavendish

Over Mark Cavendish is Merckx eveneens positief, maar de Brit de beste sprinter aller tijden noemen gaat hem te ver. Cavendish evenaarde de afgelopen Tour de France het record van 34 gewonnen etappes van Merckx en hoopt komende zomer over de kannibaal heen te gaan. “Ik heb er geen problemen mee als hij mijn record breekt”, zo beweert Merckx.
Verder spreekt Merckx vooral over de verschillen tussen het wielrennen van vandaag de dag en zijn eigen tijd. Met enige jaloezie kijkt Merckx naar het verschil in organisatie qua voeding, training en coaching: “Jammer genoeg bestond dat niet nog niet in onze tijd.”

Tour de France | Sprintkannibaal Mark Cavendish op gelijke hoogte met Merckx

Wielrennen
Wielrennen | Van Vleuten rijdt de Giro, Tour en Vuelta in 2022
20/01/2022 OM 15:36
Wielrennen
Wielrennen | “Ik had mijn ogen dicht” - Van Aert weet niet of hij Amstel Gold Race echt won
19/01/2022 OM 17:12