Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Roue Tourangelle | Massale valpartij zorgt voor groot schrikmoment - koers geneutraliseerd

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 25/03/2024 om 11:02 GMT+1

Er deed zich een groot schrikmoment voor tijdens de 22ste editie van La Roue Tourangelle. Het overgrote deel van het peloton sloeg tegen het asfalt tijdens een massale valpartij, die de organisatie ertoe noopte op de koers te neutraliseren. Ruim twintig minuten lag de wedstrijd stil voordat Jason Tesson erin slaagde om Gerben Thijssen erop te leggen in de sprint.

La Roue Tourangelle | Massale valpartij zorgt voor groot schrikmoment - koers geneutraliseerd

Het peloton was op het moment van de valpartij in volle achtervolging op een kopgroepje van drie renners. Het trio was vooraan overgebleven na het uiteenvallen van de vroege vlucht. Maar toen ging het mis in het peloton.
Op een van de voorste rijen van de grote groep gingen de eerste renners tegen de grond, waarna er voor de rest op de smalle weg geen ontsnappen meer aan was. Dat er ook nog eens motards probeerden om het peloton te passeren, zorgde voor nog minder uitwijkmogelijkheden.
picture

La Roue Tourangelle | Jason Tesson verslaat Thijssen en Biermans in de sprint

Tesson sprint naar winst in Tours

Andrea Vendrame (Decathlon AG2R) behoorde tot de grootste slachtoffers en moest de koers verlaten. Het oplappen van de renners nam voor de aanwezige medische dienst de nodige tijd in beslag. Een minuut of twintig na de valpartij waren er weer artsen beschikbaar en kon de koers hervat worden.
Tesson zou in Tours vervolgens namens TotalEnergies richting de winst sprinten, voor Gerben Thijssen en Jenthe Biermans.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie