Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vuelta Femenina | Vos pakt met machtige sprint tweede zege op rij in Spanje

Tobias Kappelle

Geupdate 04/05/2023 om 21:29 GMT+2

De vierde etappe in de Vuelta Femenina is gewonnen door Marianne Vos na een chaotische finale. Ondanks vele aanvalspogingen gingen de rensters met een grote groep naar de finish. Hier was het Vos die als eerste aanging en aantoonde nog altijd een ongelofelijke sprint in de benen te hebben.

Vuelta Femenina | Vos pakt met machtige sprint tweede zege op rij in Spanje



Op het heuvelachtige terrein ontstond een kopgroep van drie met daarin olympische kampioene Anna Kiesenhofer, Ana Magalhães, Patricia Ortega en Maryna Varenyk. Veel voorsprong kreeg het groepje echter niet en op ongeveer 45 kilometer van de streep viel de vlucht uit elkaar. Het peloton schoot vervolgens zelf ook in gang en maakte het gat snel kleiner.
Wat volgde was een serie aanvalspogingen, waarbij er vooral gekeken werd naar de bonificatieseconden die bij een tussensprint te verdienen waren. Op vijftien kilometer van de streep zat het hele peloton weer bij elkaar en gingen de rensters gezamenlijk de laatste klim op.

Finale

Op de klim maakte Movistar flink tempo voor Annemiek van Vleuten. Toch waren er nog veel vrouwen het tempo konden volgen. Zo zagen we Demi Vollering en Marianne Vos nog goed voorin zitten. Uiteindelijk kwam het peloton met ongeveer 25 vrouwen boven, maar op het plateau dat volgde was daar ineens de aanval van Van Vleuten.
Vollering zat meteen in het wiel en ook Mavi Garcia kon aansluiten. Het gat werd echter niet groot genoeg en dus kon het peloton zich snel organiseren en aansluiten. Er waren meerdere aanvalspogingen die volgden, maar verschillen werden er niet gemaakt.
Op het laatste oplopende gedeelte was er een verschroeiende aanval van Liane Lippert en Vollering reed in de afdaling naar de Duitse toe. Op 2,5 kilometer gaf het duo de aanvalspoging echter toch op, waardoor het peloton in zijn geheel de laatste kilometer in ging.
Marlen Reusser probeerde het nog in de laatste kilometer, maar de snelheid van het peloton was te hoog. Uiteindelijk was het Marianne Vos die als eerste aan de sprint begon. Niemand kon Vos nog bijhouden, waardoor de Nederlandse net als gisteren als eerste over de streep kwam in de rode trui.
picture

Vuelta Femenina | Het interview met Marianne Vos na de overwinning in etappe 4

Waar kijk je?

De Vuelta España Femenina volg je in 2023 een week lang op Eurosport. Stream je de allereerste grote ronde van wielerjaar 2023 liever zonder reclame? Ga dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie