Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vuelta Femenina | Uitzinnige Alison Jackson sprint naar overwinning na serie valpartijen

Tobias Kappelle

Geupdate 29/04/2024 om 17:53 GMT+2

De tweede etappe van de Vuelta Femenina is gewonnen door Alison Jackson. De Canadese renster van EF was in een chaotische finale de snelste in de sprint door Blanka Vas en Karlijn Swinkels voor te blijven. Blanke Vas pakt met haar tweede plek wel de leiding in het klassement.

Vuelta Femenina | Alison Jackson wint etappe 2

Na de ploegentijdrit van zondag stond vandaag de eerste etappe in lijn op het programma. Een kopgroep van zes rensters maakte zich los. We zagen Idoia Eraso, Silvia Zanardi, Valerie Demey, Audrey de Keersmaeker, Angela Oro en Marine Allione voorop. Op 60 kilometer van de streep was de voorsprong van het zestal twee minuten.
Op de enige klim van de dag op 40 kilometer van de streep werd het tempo hoog gehouden, zonder dat er sprake was van daadwerkelijke versnellingen. Karlijn Swinkels sprong 300 meter voor de top wel weg en pakte zo de bergtrui.
Na de afdaling plaatste Anneke Dijkstra een aanval en de Nederlandse kreeg een klein gat, maar erg lang duurde de ontspanning niet. Het tempo lag niet bijzonder hoog, waardoor ook de op achterstand geraakte Charlotte Kool een kans kreeg om terug te keren. Het peloton had dit echter op tijd door en gooide het tempo de lucht in.

Finale

Het peloton en de achtervolgende groep maakte het elkaar niet makkelijk in de slotfase, waardoor de kilometers snel van het bord tikten. Op vier kilometer van de streep was het gat nog 20 seconden.
In de slotfase waren er meerdere valpartijen dankzij het gladde wegdek. De laatste kilometers verliepen zodoende chaotisch en onder meer Bredewold, Lippert en Deignan gingen tegen het asfalt. Ondertussen was het peloton in stukken geslagen.
Uiteindelijk draaide het toch uit op een sprint. Alison Jackson ging als eerste aan en hield zeer knap stand. De sprint leek te vroeg ingezet, maar Blanka Vas en Karlijn Swinkels kwamen er niet meer overheen.
picture

Vuelta Femenina | Interview met winnares van etappe 2 Alison Jackson

WAAR KIJK JE?

La Vuelta Femenina volg je van begin tot eind via Eurosport en discovery+. Weet Demi Vollering nu wel de eindzege te pakken? De concurrentie is met Elisa Longo Borghini en Kasia Niewiadoma alvast niet mals. Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie