Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vuelta Femenina | Vos sprint met overmacht naar overwinning in lastige finale

Tobias Kappelle

Geupdate 30/04/2024 om 17:42 GMT+2

De derde etappe van de Vuelta Femenina is gewonnen door Marianne Vos. De eerste heuveletappe van deze ronde verliep opvallend rustig na de vele valpartijen van gisteren en daardoor draaide het uit op een massasprint. Hierin was Vos met afstand de sterkste. De renster van Visma | Lease a Bike sprintte fietslengtes weg van de concurrentie en pakte de overwinning.

Vuelta Femenina | Vos wint etappe 3

Na een chaotische sprint op dag twee trok het peloton vandaag de heuvels in. Mireia Benito ging al vroeg in haar eentje op pad en pakte een mooie voorsprong. Op 60 kilometer van de streep had de Spaanse een voorsprong van vijf minuten.
Op ruim 40 kilometer van de streep ging Grace Brown in de tegenaanval, maar de Australische krijg niemand mee. Hierdoor ging het tempo binnen het peloton wel de lucht in en zo liep de voorsprong van Benito terug. Dit ging echter zeer regelmatig en in het peloton leek niemand van plan er een lange finale van te maken.

Finale

Op zeven kilometer van de streep werd Benito ingerekend en bijna het volledige peloton zat nog bij elkaar. Zo begonnen de voorbereidingen voor een onverwachte massasprint. Vooral Visma | Lease a Bike speelde duidelijk de kaart Marianne Vos, terwijl ook Charlotte Kool nog goed voorin zat.
Op een kleine drie kilometer was er opnieuw een flinke valpartij, maar dit keer gebeurde het in het midden van het peloton. Voorin bleven nog ongeveer 30 rensters over in de lastige finale.
Markus deed het kopwerk voor Vos die perfect geplaatst zat in derde positie. Vos reageerde bijzonder goed op aanvalspogingen van andere rensters en bleef uitstekend in het wiel van de concurrentie zitten. Vervolgens ging de Nederlandse vroeg aan en sprintte ze iedereen compleet uit het wiel. Met overmacht boekte Vos de 252e UCI-zege van haar carrière.
Charlotte Kool werd tweede achter Vos en de rode trui blijft in handen van Blanka Vas.

Waar kijk je?

La Vuelta Femenina volg je van begin tot eind via Eurosport en discovery+. Weet Demi Vollering nu wel de eindzege te pakken? De concurrentie is met Elisa Longo Borghini en Kasia Niewiadoma alvast niet mals. Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie