Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Luik-Bastenaken-Luik | Bekijk in samenvatting hoe Pogacar heerst op Waalse cols - Van der Poel derde

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 21/04/2024 om 17:11 GMT+2

Tadej Pogacar heeft nog maar eens onderstreept dat de monumenten met het échte klimwerk van hem zijn. Dit deed hij tijdens editie 2024 van Luik-Bastenaken-Luik. Pogacar boekte zijn tweede overwinning in de Waalse heuvels. Hij zegevierde er in 2021 al eens eerder. Mathieu van der Poel moest tot het uiterste gaan om de derde plaats veilig te stellen.

Luik-Bastenaken-Luik | Bekijk in samenvatting hoe Pogacar heerst op Waalse cols - Van der Poel derde

Vooraf was gehoopt op een monumentaal duel tussen Pogacar en Van der Poel, maar het werd ‘gewoon’ weer een solo van de Sloveen. Van der Poel leek de hele dag niet goed genoeg en raakte ook nog eens op flinke achterstand toen hij vertraging opliep achter een valpartij.
Tot zijn eigen verbazing slaagde Van der Poel erin om, samen met Tom Pidcock, de aansluiting te hervinden. Maar toen was het beste er wel vanaf. Op de Redoute had Van der Poel geen antwoord toen Pogacar besloot aan te vallen. Sterker nog, niemand kon tegen Pogacar op.
In de laatste 35 kilometer werd slechts nog gereden om de ereplaatsen. Of ereplaats, beter gezegd. De twee kanonnen reden gewoon weer naar het podium en dit keer was de eer om aan te sluiten weggelegd voor Romain Bardet. Bekijk in de samenvatting nog eens hoe het zover kwam.
picture

Luik-Bastenaken-Luik | Pogacar wint wederom na mooie solo - verzet Van der Poel breekt op Redoute

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie