Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Luik-Bastenaken-Luik | Skjelmose probeerde tevergeefs Pogacar te volgen – “Als je te dichtbij de zon komt, verbrand je”

Dave Kornuyt

Geupdate 23/04/2024 om 13:35 GMT+2

Mattias Skjelmose had Luik-Bastenaken-Luik als één van zijn hoofddoelen van het seizoen staan, maar moest zijn meerdere erkennen in Tadej Pogacar. De Deen kwam uiteindelijk als 28ste over de streep. Na afloop kwam Skjelmose met een aantal bijzondere verklaringen over zijn race.

Luik-Bastenaken-Luik | Bekijk in samenvatting hoe Pogacar heerst op Waalse cols - Van der Poel derde

Skjelmose werd vlak na de finish ontvangen door een cameraploeg van de Deense media. “Deze week is een grote teleurstelling”, begon de duidelijk ontdane Deens kampioen. “Ik wil nu vooral liggen en huilen, dit is heel moeilijk om te nemen. Ik moet terug naar de tekentafel.”
Voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik had Skjelmose al een verschrikkelijke generale repetitie. De Deen van Lidl-Trek raakte onderkoeld tijdens de Waalse Pijl en moest als één van de grote favorieten al vroeg opgeven.
picture

Waalse Pijl | Stephen Williams wint loodzware Waalse Pijl met verwoestende aanval op Muur van Hoei

ICARUS

Slechts een paar dagen later stond Skjelmose alweer aan de start van Luik-Bastenaken-Luik, maar hield naar eigen zeggen geen klachten over van de onderkoeling. De Deen reed vervolgens prima mee in de koers en zag ook dat zijn plan werkte, totdat Pogacar aanviel.
“Alles ging zoals verwacht en toen Tadej ging, probeerde ik te volgen. Daar ben ik nooit meer van hersteld”, zei Skjelmose. “Misschien droomde ik te groot en vergat ik wat voor kampioen Pogacar is.”
Vervolgens haalde de Deens kampioen een voorbeeld uit de Griekse mythologie aan. De roekeloze Icarus vloog te hoog en zag zijn vleugels vlam vatten. ‘’Pogacar proberen te volgen kostte me mijn hele wedstrijd. Als je te dichtbij de zon komt, verbrand je”, zei Skjelmose erover.
picture

Parijs-Nice | Mattias Skjelmose wint spectaculaire rit, Brandon McNulty nieuwe leider

WAAR KIJK JE?

Siamo partiti! Geniet bij Eurosport en discovery+ van drie weken Italië. Van Piemonte naar Campania, om na een tweede deel Noord-Italië af te ronden in hoofdstad Rome. Gaat Tadej Pogacar na twee keer de Tour ook de Giro d’Italia winnen? En wat kunnen Olav Kooij en Fabio Jakobsen in de sprint? La Corsa Rosa volg je exclusief bij ons! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie