Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Luik-Bastenaken-Luik | Kan Van der Poel het ook in Waalse heuvels? Kijk live op Eurosport en discovery+

Kevin van Nunen

Geupdate 20/04/2024 om 22:14 GMT+2

Luik-Bastenaken-Luik 2024 wordt de editie van Mathieu van der Poel. Zoveel staat voor de start al vast. De vraag is alleen of we naderhand een plus of min neerpennen achter zijn naam. MVDP is van plan zich 254 kilometer lang te ontpoppen tot de grote uitdager van Tadej Pogacar, maar of dat realistisch is…? Het antwoord volgt tijdens de live-uitzendingen op Eurosport en discovery+.

Tadej Pogacar wint Luik-Bastenaken-Luik

Van der Poel is aan het afvinken en hij hoopt zondag een vinkje te plaatsen achter Luik-Bastenaken-Luik. Dat vinkje behoort best tot de mogelijkheden, ware het niet dat er ene Pogacar aan de start verschijnt. De Sloveen is een soort Van der Poel zodra het betere klimwerk de renners wacht.
En van klimwerk is tijdens La Doyenne meer sprake dan Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dit is het serieuzere werk, het gaat nu niet om stroken maar om hellingen als de Redoute plus Roche aux Faucons en dat wordt een serieuze uitdaging voor Van der Poel. Het is niet zomaar dat Luik-Bastenaken-Luik de grote, zware renners minder ligt.
picture

Luik-Bastenaken-Luik | Remco Evenepoel herhaalt huzarenstukje van jaar geleden en wint opnieuw

Kan Van der Poel tegenstand bieden aan Pogacar?

Vaak zijn het de vlieggewichten die hier op het podium eindigen. Lichtgewichten als Pogacar dus. Hij won dit monument al eens in 2022 en vorig jaar zou zich een duel ontspinnen tussen Pogacar en Remco Evenepoel, ware het niet dat Pogacar ten val kwam en een polsblessure opliep die hem nog lang zou achtervolgen.
Mede als gevolg van een zware valpartij ontbreekt Evenepoel dit keer en dus krijgen we voor het eerst sinds 2022 een nieuwe – of weer terug dezelfde – winnaar. Ook Primoz Roglic had Luik-Bastenaken-Luik omcirkeld, maar hij lag enige tijd in een ziekenhuiskamer naast Evenepoel...
picture

Parijs-Roubaix | Mathieu van der Poel plaatst beslissende aanval op Orchies - nog 60 kilometer!

Evenepoel en Roglic afwezig

Dit rijtje afwezigen biedt extra kansen voor Van der Poel om het onmogelijke te presteren, maar ook is de opdracht nu gemakkelijker voor Pogacar. Hij hoeft alleen Van der Poel maar in de gaten te houden. Of meldt ook Tom Pidcock zich van voren?
Veel vragen en de antwoorden volgen zondag vanaf 12:30 uur, als de live-uitzending start op Eurosport en discovery+. De finish wordt tussen 16:15 en 16:45 uur verwacht, waarna het de beurt is aan de vrouwen. Daar wordt een duel tussen Demi Vollering en Elisa Longo Borghini verwacht.
picture

Itzulia | De keiharde val van Roglic, Evenepoel en Vingegaard

Vollering vs Longo Borghini

Vollering was vorig jaar de vrouw van het voorjaar, dit jaar is Longo Borghini de koningin van de lente. Vollering zal erop gebrand zijn om de mindere uitslagen achter zich te laten, terwijl Longo Borghini vorig jaar maar nipt van de Nederlandse verloor en nu ongetwijfeld kansen ruikt. Ook interessant wordt de rol die Lotte Kopecky eventueel kan spelen. Voor Marianne Vos lijkt deze opdracht iets te zwaar, maar vlak Vos nooit uit!
Kortom, genoeg ingrediënten voor een heerlijke middag koers voor de laatste grote ééndaagswedstrijd. Hierna is het tijd voor de grote ronden! De uitzending van de vrouwenkoers begint rond de klok van 16:55 uur en duurt tot ongeveer 18:15 uur.
picture

Luik-Bastenaken-Luik | Demi Vollering maakt Ardennenhattrick compleet met zege in Luik

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie