Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Binche-Chimay-Binche | Mozzato ontfutselt Theuns de overwinning op de allerlaatste meters

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 03/10/2023 om 21:41 GMT+2

Luca Mozzato heeft op het laatst mogelijke moment de overwinning gegrepen in Binche-Chimay-Binche. De Italiaan was vlak voor de streep in staat om nog net iets meer te geven dan Edward Theuns en Søren Kragh Andersen, die een sprint van stervende zwanen uitvoerden. Om de winst, dachten ze. Maar toen glipte Mozzato er nog langs.

Binche-Chimay-Binche | Mozzato ontfutselt Theuns de overwinning op de allerlaatste meters

Onder normale omstandigheden had Mozzato misschien wel helemaal niet gewonnen, maar er deed zich in één van de laatste bochten een valpartij voor. Dit was nog voor het opdraaien van de laatste strook kasseien, die bovendien gelegen zijn op een hellend vlak.
Daardoor raakte bijvoorbeeld de indrukwekkende Arnaud de Lie op een kleine achterstand. Dat gaatje kon hij niet meer dichten. Theuns dacht optimaal te profiteren, maar Kragh Andersen was van plan om dat feestje na 198,6 kilometer nog te verstieren.
picture

Tour de Vendée | Eerste zege Arnaud Démare voor nieuwe ploeg Arkea bij afscheid Peter Sagan

Arkea heeft smaak te pakken

Dat leek het ene moment wel te lukken, maar het andere moment weer niet. Twee werd ineens drie toen Pozzato er via de buitenbocht bij kwam en er zelfs omheen reed. De Italiaan van Arkea had van de drie de meeste kracht in zijn benen, waardoor hij ertoe in staat was om zijn stuur als eerste over de meet te duwen.
Het binnenhalen van Binche-Chimay-Binche oftewel de Mémorial Frank Vandenbroucke was voor Arkea de tweede overwinning in een dag tijd. Arnaud Démare won zondag nog de sprint in de Tour de Vendée. Voor Mozzato was het zijn tweede zege van dit seizoen. Hij won eerder een etappe in de Tour du Limousin.
picture

Tour du Limousin | Luca Mozzato sprint naar eerste profzege na lastige finale

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen treedt het najaar tegemoet. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie