Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Milaan-San Remo | Pogacar neemt verlies - "Van der Poel was te sterk om te volgen"

Tobias Kappelle

Geupdate 18/03/2023 om 19:21 GMT+1

Tadej Pogacar werd voorafgaand aan Milaan-San Remo als topfavoriet beschouwd, maar de Sloveen moest genoegen nemen met een vierde plek vandaag. De verschroeiende aanval van Mathieu van der Poel was Pogacar te machtig en na afloop gaf de tweevoudig Tour-winnaar dan ook toe dat Van der Poel vandaag simeplweg de sterkste was.

Milaan-San Remo | Pogacar neemt verlies - "Van der Poel was te sterk om te volgen"

"Ik had als doel om na de beurt van Tim Wellens aan te vallen. Tim deed dat fantastisch en ik moet hem bedanken. Ik was niet sterk genoeg om solo te gaan. Toen viel Van der Poel aan en ik kon niet volgen. Hij was te sterk en toen was ik gesloopt tot de finish", zo legt Pogacar uit.
De tactiek was dit jaar iets anders voor Pogacar: "Ik heb nergens spijt van. Ik wist dat het moeilijk ging worden en ik heb goede hoop voor de komende jaren hier. Vorig jaar heb ik vier keer aangevallen, nu slechts een enkele keer, maar ik was niet sterk genoeg. Van der Poel sloeg zo snel een gat en in de afdaling was hij ook beter dan wij."
Binnenkort krijgt Pogacar de kans om revanche te nemen als de Ronde van Vlaanderen op het programma staat. De Sloveen blaast echter nog niet al te hoog van de toren na zijn nederlaag van vandaag: "De beste renner heeft vandaag gewonnen en de beste renner zal in de Ronde van Vlaanderen winnen."
picture

Milaan-San Remo | Van der Poel lost Pogacar en Van Aert op Poggio om Primavera te beslissen

Waar kijk je?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie