Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Milaan-Sanremo | Mohoric niet verbaasd door uitslag: "Met deze snelheid lastig om verschil te maken"

Pim Verhoeven

Geupdate 16/03/2024 om 17:55 GMT+1

Matej Mohoric wist in de afdaling van de Poggio wederom op het perfecte moment een aanval te plaatsen. Was het niet voor het feit dat Mathieu van der Poel ging knechten voor de uiteindelijke winnaar Jasper Philipsen. Eurosport kreeg de winnaar van de 2022 editie van Milaan-Sanremo vlak na de finish te pakken voor een interview.

Milaan-Sanremo | Mohoric niet verbaast door uitslag: "Met deze snelheid lastig om verschil te maken"

Een altijd prettige prater om voor een interview te pakken te krijgen. Matej Mohoric wordt uiteindelijk zesde, maar helemaal op het eind van de afdaling kon de Sloveen toch echt even aan winnen denken: "Het was de enige manier voor mij om vandaag te winnen. Ik wist dat Jasper Philipsen in onze groep zat en ik dacht al: 'als Mathieu van der Poel dat ook weet, rijdt hij het gat dicht', en dat gebeurde ook. Dit was mijn enige kans, dus ik ben blij dat ik die kans gegrepen heb".

Lastig om het verschil te maken

Mohoric was ook niet verbaast over het feit dat er zoveel sprinters aanwezig waren in die voorste groep: "Met het huidige materiaal gaan we zo snel omhoog dat het verschil in vermogen zo enorm is tussen een renner op kop en een renner in het wiel. Toen ik afgelopen week in training samen met Pogacar achter de motor omhoog reed moest ik na vijf minuten lossen, maar nu rijdt er geen motor op kop en dan valt het tempo soms wat stil. Dat is het moment dat sprinters weer terug kunnen aansluiten".

Ronde & Roubaix

Ook gaat de blik van een tevreden Mohoric meteen weer op de toekomst. De komende weken. "Ik kijk uit naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Ik ben in een goede vorm. Ik ben al eens vijfde geworden in Roubaix en heb nog 'unfinished business' in de Ronde. Vorig jaar ben ik hard gevallen in Vlaanderen, dus ik kijk er naar uit om weer een poging te wagen."

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie