Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Milaan-Turijn | Arvid de Kleijn boekt even verrassende als mooie zege, Casper van Uden derde

Mathieu Hilgersom

Geupdate 16/03/2023 om 10:42 GMT+1

Arvid de Kleijn heeft woensdag verrassend de sprintklassieker Milaan-Turijn gewonnen. De 28-jarige Nederlander van Tudor Pro Cycling Team was in de massaprint Fernando Gaviria de baas. Casper van Uden maakte het Hollandse succes compleet door als derde te eindigen.

Milaan-Turijn | Arvid de Kleijn boekt even verrassende als mooie zege, Casper van Uden derde

De koers van Milaan naar Turijn is voor veel sprinters de ideale voorbereiding op Milaan-San Remo, die zaterdag op het programma staat. Waar de renners tijdens La Primavera een lastige finale krijgen voorgeschoteld, en het maar afwachten is of er sprintkansen zijn, was de koers woensdag bijna in zijn geheel vlak.

Vroege vlucht

Alles voor de laatste rechte lijn was woensdag dus niet veel meer dan voorspel. Dat zullen Johan Meens, Stefan De Bod, Alessio Nieri en Alessandro Iacchi zich ook hebben gerealiseerd. Deze renners reden zich in de kijker en vormden daarmee de vlucht van de dag die op twaalf kilometer van de meet weer was ingerekend.
Andrea Pietrobon reed ook lang met de kopgroep mee, maar viel terug naar achteren vanwege een lekke band. Veljko Stojnic moest lossen en meldde zich ook weer in het peloton.

Sprint

In de straten van Orbassano, met een aantal bochten vlak voor de finish, streden de sprinters om de winst. Dylan Groenewegen kon zich hier niet optimaal in mengen. De topfavoriet kwam 6 kilometer voor de finish ten val. Hij stapte snel weer op de fiets, sloot ook weer vooraan aan, maar had hiermee te veel energie verspild. Hij eindigde uiteindelijk als tiende.
Desondanks lieten de Nederlanders zich goed zien. DSM leverde Van Uden af, maar de sprinter kwam net iets te vroeg op kop. De Kleijn kwam hem voorbij en gaf Gaviria, die toch al iets te laat leek te komen, geen ruimte aan de binnenkant door iets van zijn lijn af te wijken. Het was echter niet voldoende om hem terug te stellen.
De winst betekende de mooiste overwinning in de carrière van De Kleijn. Bovendien is het een fraai succes voor Proteam Tudor.
picture

Milaan-Turijn | "Wij zijn als ploeg in staat om gekke dingen te doen" - Arvid de Kleijn na zege

Waar kijk je?

Eurosport zit er zoals je gewend bent ook in Milaan-San Remo bovenop. Sterker nog: iedere kilometer van ‘La Primavera’ is te zien op discovery+! Mis geen moment van de Italiaanse klassieker met commentaar van Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie