Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Milaan-Turijn | "Wij zijn als ploeg in staat om gekke dingen te doen" - Arvid de Kleijn na zege

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 16/03/2023 om 10:41 GMT+1

Arvid de Kleijn bezorgde zichzelf en zijn ploeg Tudor Pro Cycling Team woensdag een mooie zege in Milaan-Turijn. De 28-jarige Nederlandse sprinter wist toen hij de laatste bocht goed doorkwam dat hij ging winnen.

Milaan-Turijn | "Wij zijn als ploeg in staat om gekke dingen te doen" - Arvid de Kleijn na zege

"Het is geweldig om deze koers te winnen. Ik voelde mij de hele dag al heel goed", blikte De Kleijn terug. "Toen ik 300 meter voor de finish de laatste bocht goed was doorgekomen, wist ik dat het ging lukken."

Zelfvertrouwen

De Nederlander prees daarbij zijn ploeg. "Zij hebben geweldig werk verricht. Bovendien hebben zij mij meer veel zelfvertrouwen gegeven. Iedereen om mij heen zei dat ik goede kansen had om te winnen. Daar ben ik zelf ook in gaan geloven."
In Turijn versloeg hij onder anderen Fernando Gaviria en Dylan Groenewegen. Dit maakt hem trots. "Wij hebben als team bewezen dat we in staat zijn om gekke dingen te doen en dat wij wedstrijden als dit kunnen winnen."
picture

Milaan-Turijn | Arvid de Kleijn boekt even verrassende als mooie zege, Casper van Uden derde

Waar kijk je?

Eurosport zit er zoals je gewend bent ook in Milaan-San Remo bovenop. Sterker nog: iedere kilometer van ‘La Primavera’ is te zien op discovery+! Mis geen moment van de Italiaanse klassieker met commentaar van Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie