Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Milaan-Turijn | Alberto Bettiol wint met heldhaftige solo- UAE en BORA pokeren en verliezen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 13/03/2024 om 16:25 GMT+1

Alberto Bettiol heeft Milaan-Turijn gewonnen dankzij een indrukwekkende solo. Team UAE Emirates en Bora-Hansgrohe waren met veel mensen vertegenwoordigd in de achtervolgende groep, maar keken naar elkaar om het gat dicht te rijden.

Milaan-Turijn | Alberto Bettiol wint met heldhaftige solo- UAE en BORA pokeren en verliezen

Twee verhalen die de koers maakten woensdagmiddag in Milaan-Turijn. Laten we beginnen met het eerste verhaal: de heldhaftige solo van Alberto Bettiol. Tijdens de beklimming van de Prascorsano trakteerde de Italiaan van EF Education-Easy Post het peloton op een verwoestende demarrage.
Dertig kilometer alleen leek veel te ver, maar niets bleek minder waar. De concurrentie zag Bettiol nooit meer terug. Op het hoogtepunt was zijn voorsprong 45 seconden, maar uiteindelijk hield hij daar minder van tien over. Met het slijm op de kin bleek het genoeg voor de zege en kwam Bettiol met de armen omhoog over de streep.

UAE EN BORA

Hoewel de solo van Bettiol indrukwekkend en heldhaftig genoemd mag worden, omdat hij nimmer opgaf. Is de zege toch ook te danken aan de falende achtervolging. Met name Team UAE Emirates en Bora-Hansgrohe keken naar elkaar en weigerden het gat dicht te rijden.
Uiteindelijk waren de druiven vooral voor UAE heel zuur. De ploeg bleek over de beste sprinters te beschikken en eindigden met drie man in de top vijf. Jan Christen werd tweede, Marc Hirschi derde en Diego Ulissi vierde. Allemaal binnen tien seconden van winnaar Alberto Bettiol.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie