Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nokere Koerse | Emotionele zege voor Kopecky tijdens eerste koers na verlies broer

Kevin van Nunen

Geupdate 15/03/2023 om 14:24 GMT+1

Ze probeerde het één keer, ze probeerde het twee keer… en pas bij de derde keer was het raak voor Lotte Kopecky. De Belgische was tijdens Nokere Koerse duidelijk op een missie en die slaagde: winnen voor haar broer Seppe (29) die ze zeer recent verloor. Het was daardoor even twijfelachtig of Kopecky van start ging, maar ze stapte op en leek voorzien van extra krachten.

Kopecky boekt tijdens Nokere Koerse een emotionele zege na het verlies van haar broer

Foto: Getty Images

Kopecky probeerde het al op zo’n vijftig kilometer van de streep op de kasseien van de Nokereberg, maar werd terug ingerekend. En bij een tweede keer aan de boom schudden kwam ze ook nog niet direct weg, maar toen Kopecky voor een derde keer op de pedalen ging staan, was de vogel gevlogen.
Dankzij een solo in de finale werd Kopecky de eerste Belgische winnares van Nokere Koerse, maar dat is een statistiek die voorbijgaat aan de emotionele waarde van deze overwinning. Tijdens haar laatste vluchtpoging kreeg Kopecky gezelschap van Eleonora Camilla Gasparrini en Aude Biannic, maar dit tweetal bleek geen partij.
picture

Nokere Koerse | Kopecky eert met winst overleden broer - “We reden met twee”

Geen zegegebaar

Kopecky reed dit duo uit het wiel en koerste in de laatste zeven kilometer individueel af op de Nokereberg, waar ze enkele van de meest bijzondere en emotionele momenten uit haar loopbaan beleefde. Het uitblijven van het traditionele zegegebaar bij het uitbollen over de streep vertelde alles.
Dankzij Kopecky en Lorena Wiebes – die onderweg ook aan de boom schudde – sloeg SD Worx opnieuw een dubbelslag, nadat het eerder al twee rensters zag sprinten om de winst tijdens Strade Bianche. Toen was Demi Vollering de gelukkige omdat ze haar wiel precies op tijd over de streep duwde terwijl de Belgische al zeker leek van de winst.
picture

Nokere Koerse | Daniek Hengeveld komt in koppositie ten val

Valpartijen

Opvallend was verder dat zich flink wat valpartijen voordeden. Daniek Hengeveld schoof in leidende positie onderuit tegen de hekken, Elisa Longho Borghini beleefde een soortgelijke valpartij en ook Kristen Faulkner en Lauretta Hanson kwamen ten val. Hanson leek er het slechtst vanaf te komen.

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie