Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nokere Koerse | Kopecky ongenaakbaar op kasseien - "Denk dat ik daar niet veel meer in kan leren"

Menno Waebeke

Geupdate 13/03/2024 om 16:04 GMT+1

Lotte Kopecky won woensdag op overtuigende wijze in Nokere Koerse. De Belgische leek een perfecte middag te hebben, maar kwam in het begin van de rit nog wel even ten val. "Ze vielen voor mij en ik kon geen kant meer op. Voorlopig valt het wel mee, misschien dat het vanavond nog wel wat stijf wordt."

Nokere Koerse | Kopecky ongenaakbaar op kasseien - "Denk dat ik daar niet veel meer in kan leren"

Net als vorig jaar was Kopecky met afstand de sterkste in Nokere. "Het was een redelijk identieke overwinning. Ik vind het een leuke koers en een leuk parcours, daar maken we graag gebruik van. We wilden de koers vroeg hardmaken en ik had gehoopt dat er daar een paar renners mee gingen."
"Ik mocht zelf de keuze maken van de auto, maar het was iets te vroeg. Wie niet waagt, wie niet wint natuurlijk. Het was vooraf afgesproken om daarna op de Lange As te versnellen. Op die kasseienstrook waar ik opnieuw ging, stond de wind ideaal. Dat was man tegen de man en daar kon ik het verschil maken."
picture

Nokere Koerse | Lotte Kopecky laat niets heel van concurrentie – Wiebes sprint naar tweede plek

Leren voor Ronde en Roubaix?

Na afloop wordt aan Kopecky nog gevraagd wat ze vanuit Nokere Koerse kon leren voor de aanstaande Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. "Het heeft me geleerd dat ik nog steeds over kasseien kan rijden", lachte ze. "Ik denk niet dat ik nog veel kan leren daarin."
"Het is gewoon heel leuk om deze wedstrijd met ons team naar onze hand te zetten. Opnieuw een een-tweetje, dat kan niet beter denk ik", vertelt Kopecky die acher haar Lorena Wiebes nog naar de tweede plaats zag sprinten voor Lily Williams en Sofie van Rooijen.
picture

Nokere Koerse | Emotionele zege voor Kopecky tijdens eerste koers na verlies broer

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie