Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nokere Koerse | Lotte Kopecky laat niets heel van concurrentie - Wiebes sprint naar tweede plek

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 13/03/2024 om 14:51 GMT+1

Lotte Kopecky heeft voor het tweede jaar op rij Nokere Koerse gewonnen. De Belgische wereldkampioene was met overmacht de sterkste en reed iedereen uit haar wiel. Ploeggenote Lorena Wiebes sprintte naar de tweede plek.

Nokere Koerse | Lotte Kopecky laat niets heel van concurrentie – Wiebes sprint naar tweede plek

De koersdag begon nog wat minder voor Kopecky en haar hele ploeg SD Worx. Na ongeveer dertig kilometer vielen de twee kopvrouwen van de ploeg. Niet alleen Kopecky ging op haar snufferd, maar ook Lorena Wiebes kwam ten val.
De twee liep geen grote schade op bij de valpartij en konden gewoon verder, maar de schrik zat er even goed in. Wiebes en Kopecky zijn namelijk de laatste twee winnaars van de koers in Deinze.
picture

Nokere Koerse | Emotionele zege voor Kopecky tijdens eerste koers na verlies broer

LANGE AST

Dat Kopecky de allerbeste is van dit moment in het vrouwenwielrennen werd duidelijk op de laatste passage van de Lange Ast. Een kleine groepje reed twintig seconden voor het peloton, maar toen de wereldkampioene versnelde op die strook verdampte die voorsprong als sneeuw voor de zon.
Uiteindelijk kreeg Kopecky alleen ploeggenote Wiebes mee in haar wiel. Later sloten Lily Williams en Arlenis Sierra nog aan. Maar lang hield dat groepje geen stand.

SOLO

Op de volgende strook versnelde Kopecky opnieuw. De Belgische ging daarvoor niet eens uit het zadel, maar reed al haar concurrenten zittend uit het wiel. Simpelweg niemand kon haar volgen.
Kopecky ronde haar solo van een kleine tien kilometer verder zonder problemen af en kwam juichend over de meet. Ploeggenote Wiebes sprintte met overmacht naar de tweede plek en Lily Williams van Human Powered Health maakte het podium compleet.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie