Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

O Gran Camiño | Geniet vanaf de motor van prachtige afdaling gereden door Jonas Vingegaard

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 24/02/2024 om 18:52 GMT+1

Wie is de beste daler van het peloton? Het antwoord op die vraag luidt volgens de kenners niet direct Jonas Vingegaard. Eerder Tom Pidcock of Matej Mohoric. Dat er ook argumenten zijn aan te dragen voor Vingegaard bewees de Deen zelf tijdens de derde etappe van O Gran Camiño en de afdaling richting Castelo de Ribadavia in het bijzonder.

O Gran Camiño | Geniet vanaf de motor van prachtige afdaling gereden door Jonas Vingegaard

Vingegaard ging er in zijn eentje vandoor tijdens de beklimming van de Alto do Couso, een klim slechts van de derde categorie, maar wel gewoon een venijnige strook omhoog. Onderweg raapte hij nog een enkele overgebleven vluchter op.
Tijdens de afdaling na de laatste puist, A Bouza, zat hij echter alleen voorop. En dat zou zo blijven dankzij een puik stukje stuurmanskunst, wat ook nog eens prachtig in beeld werd gebracht via de cameramotor. Vingegaard sneed de bochten aan alsof hij om de gele trui streed, terwijl dat toch echt pas deze zomer het geval is.
picture

Tour de France | Pidcock met inhaalactie buitenom tijdens afdaling van Galibier

Prachtige beelden

De grote groep finishte met een halve minuut niet eens op flinke achterstand, wat maar wil zeggen dat er sprake was van enige achtervolging op de koploper. Vingegaard liet zich alleen niet meer inrekenen. Dankzij de geslaagde solo bedraagt zijn voorsprong in het algemeen klassement nu 1:13 op Egan Bernal.
Met Cian Uijtdebroeks op plek vier doet Visma-Lease a Bike het tijdens het openingsweekend ook in deze (ritten)koers werkelijk waar uitstekend. Los van Vingegaard sloegen Jan Tratnik en Marianne Vos toe tijdens Omloop Het Nieuwsblad.
picture

WK gravel | Matej Mohoric laat geweldig stukje afdalen zien onderweg naar wereldtitel

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie