Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

O Gran Camiño | Jonas Vingegaard wint (ook) ingekorte slotetappe en eindklassement

Pim Verhoeven

Geupdate 25/02/2024 om 17:13 GMT+1

Jonas Vingegaard heeft de slotetappe van O Gran Camiño gewonnen. De Deen in dienst van Visma - Lease a Bike kwam 15 seconden voor Lenny Martinez over de streep in de ingekorte laatste etappe. Door slecht weer werd de laatste 29 kilometer van de oorspronkelijke etappe niet verreden.

O Gran Camiño | Jonas Vingegaard wint (ook) ingekorte slotetappe en eindklassement

De openingstijdrit werd al geneutraliseerd afgewerkt. De tweede etappe was vervolgens één en al regen en nu had ook de laatste etappe te maken met slecht weer. De laatste 29 kilometer van rit 4 werd geschrapt. Daardoor hoefde het peloton niet een linke afdaling te doen na het beklimmen van de Alto de San Xiao.
picture

O Gran Camiño | Vingegaard opnieuw veruit de beste - Zit nog steviger in geel

Wederom slecht weer

Vanwege het slechte weer waren ontbrak het ook aan livebeelden en algemene updates met informatie over de koers. In aanloop naar de slotklim bleven er nog drie mannen over uit de vroege vlucht. Visma - Lease a Bike bepaalde het tempo achter hen op de slotklim en het was uiteindelijk Jonas Vingegaard zelf die hen wist bij te halen en zo een nieuwe zege pakte.
Achter hem werd Lenny Martinez knap tweede op 15 seconden waardoor de Fransman de jongerentrui overneemt van Cian Uijtdebroeks. Hugh Carthy maakt het podium van de dag compleet op 45 seconden.
picture

O Gran Camiño | Jonas Vingegaard pakt eerste zege van 2024 – Solo over de streep in gietende regen

Omhoog en omlaag de beste

Ondanks het slechte weer was O Gran Camiño wederom het speelveld van Vingegaard. De Deen wist een jaar geleden ook alles op een hoop te vegen en deze editie was niet anders. Naast dat Vingegaard als één van de beste van de wereld omhoog kan rijden, is hij tegenwoordig ook één van de beteren in de afdaling.
In de derde etappe zorgde de renner van Visma - Lease a Bike zelfs voor Pidcock-achtige beelden met een pijlsnelle afdaling.
picture

O Gran Camiño | Geniet vanaf de motor van prachtige afdaling gereden door Jonas Vingegaard

Uitslag

1. Jonas Vingegaard - 3:27:21
2. Lenny Martinez - +0:15
3. Hugh Carthy - + 0:45
4. Egan Bernal - +0:47
5. Jefferson Alveira Cepeda - +0:49

Klassement

1. Jonas Vingegaard - 11:20:02
2. Lenny Martinez - +1:54
3. Egan Bernal - + 2:10
4. Jefferson Alveira Cepeda - +2:14
5. Cian Uijtdebroeks - +2:42

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie