Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Nice | Zesde etappe afgelast door hevige windstoten

Wesley Schreurs

Geupdate 10/03/2023 om 15:16 GMT+1

De renners kunnen weer met de bus naar de hotelkamer. De slechte weeromstandigheden zetten een streep door de zesde etappe van Parijs-Nice. De organisatie spreekt van een ‘uitzonderlijk harde wind’ en vindt het daarom niet verantwoord om de renners te laten starten.

Parijs-Nice | Zesde etappe afgelast door hevige windstoten

De pas 21-jarige Nederlander Olav Kooij won de vijfde etappe in een massasprint. Het parcours van de zesde etappe leende zich meer voor de klimmers, want de rit zou vijf gecategoriseerde klimmen bevatten. De rit werd eerder vandaag al ingekort, maar de organisatie besloot even later toch de etappe helemaal te schrappen.
picture

Parijs-Nice | Olav Kooij wint vijfde etappe in massasprint

Hevige windstoten

De organisatie laat weten gekeken te hebben naar eventuele aanpassingen in het parcours. Dit bleek echter niet mogelijk en na het zien van de weersverwachting werd de knoop doorgehakt.
De uitzonderlijke hevige windstoten zouden het peloton in gevaar brengen, zo laat de organisatie weten. Er zouden bomen en takken op de weg liggen. De regio meldde al over omgewaaide bomen.

Koninginnenrit

De renners gaan hopelijk zaterdag wel van start, want de koninginnenrit staat op het programma. Twee zware beklimmingen van de eerste categorie zijn de zwaartepunten. De slotklim is 15,7 kilometer met een stijgingsgemiddelde van 7,1 procent. Klassementsleider Tadej Pogacar is opnieuw de grote favoriet.

WAAR KIJK JE?

Deze hele week kijk je Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico live op Eurosport. Liever reclamevrij streamen? Demarreer dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie