Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Roubaix | Nieuwe beelden petjesgooier duiken op - gooide vrouw toch bewust naar Mathieu van der Poel?

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 14/04/2024 om 13:27 GMT+2

Hoewel ze - via een advocaat - eerder deze week liet weten per ongeluk een petje richting Mathieu van der Poel te hebben gegooid, komt de meest besproken wielertoeschouwer van deze maand in een ander daglicht te staan nadat nieuwe beelden zijn opgedoken. Was het dan toch niet zo onbewust als de vrouw achteraf liet uitschijnen?

Parijs-Roubaix | Toeschouwer probeert Mathieu van der Poel te vloeren - gooit petje

Op kasseistrook 10 (in Parijs-Roubaix worden ze afgeteld) van Merignies naar Avelin ging wereldkampioen Van der Poel met een ruime voorsprong richting de Vélodrome van Roubaix. Enkel een pechgeval kon de Nederlander eventueel nog van de zege houden.
Een vrouwelijke toeschouwer deed er alles aan om dit te laten gebeuren, zo leken de beelden in eerste instantie te beweren. Aan de linkerkant van het parcours gooide de vrouw een petje, dat maar nipt het achterwiel van Van der Poel miste.

Nieuw bewijs

Eerder deze week reageerde de vrouw in kwestie, via haar advocaat, op het voorval. "Ik wil er in de media niets over zeggen, maar als er klachten zijn neem ik daar mijn verantwoordelijkheid voor", stond te lezen in Het Nieuwsblad. De advocaat voegde daaraan toe: "Ze wil graag alles uitleggen wat er volgens haar is gebeurd, maar het was nooit de bedoeling van mijn cliënte om de renner in kwestie kwaad te berokkenen - laat staan ten val brengen. Geen enkel weldenkend mens zou zoiets doen, toch?"
Uit nieuwe beelden die opgedoken zijn, blijkt toch iets heel anders. Deze beelden werden gemaakt vanaf de andere zijde van de kasseistrook, waarbij duidelijk te zien is dat de vrouw in kwestie het petje wel degelijk bewust loslaat en Van der Poel het geluk heeft dat de timing van de dame niet goed is. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie