Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Roubaix | Aangifte gedaan tegen vrouw die pet gooide naar winnaar Mathieu van der Poel

Menno Waebeke

Geupdate 08/04/2024 om 14:36 GMT+2

De Franse vakbond voor profwielrenners (UNCP) doet aangifte tegen de vrouw die tijdens Parijs-Roubaix een pet gooide naar de fiets van Mathieu van der Poel. De internationale wielrennersvakbond CPA steunt de aangifte. Uiteindelijk deerde de pet Van der Poel niet. De Nederlander schreef met speels gemak voor de tweede keer Parijs-Roubaix op zijn naam.

Parijs-Roubaix | Toeschouwer probeert Mathieu van der Poel te vloeren - gooit petje

Eerder zei ook Adam Hansen, oud-renner en voorzitter van de CPA, dat ze er alles aan gingen doen om de dader op te sporen. Het incident vond plaats op zo'n veertig kilometer van de meet. Een vrouw lijkt doelbewust een pet te gooien om Van der Poel te hinderen of ten val te brengen.
Het is niet de eerste keer dat Van der Poel te maken krijgt met toeschouwers die zich misdragen. Tijdens de Ronde van Vlaanderen werd de wereldkampioen slachtoffer van boegeroep, middelvingers en het gooien van bier.
Tijdens het veldrijden vonden bij de cross in Hulst ook dergelijke incidenten plaats. De Nederlander reageerde destijds door te spugen op een van de supporters die zich misdroeg.
picture

Ronde van Vlaanderen | Daar zijn ze weer: biergooiers! Deze keer is Mathieu van der Poel slachtoffer

picture

Hulst | Mathieu van der Poel spuugt naar fans - wereldkampioen is klaar met boegeroep

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie