Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Roubaix | Tweeling Van Dijke rijdt unieke top twintig, Tim verliest achtste plek na inhaalactie op wielerbaan

Menno Waebeke

Geupdate 08/04/2024 om 11:47 GMT+2

Visma Lease-a Bike zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen, maar een tweeling uit Zeeland bracht tijdens Parijs-Roubaix toch nog wat licht aan de horizon. De beide broertjes Van Dijke reden zondag naar een knappe top twintig in de 'Hel van het Noorden'. Het terugzetten van Tim van een achtste naar een zestiende plaats vormde nog wel een kleine smet op die prestatie.

Parijs-Roubaix | Tweeling Van Dijke rijdt unieke top twintig, Tim verliest achtste plek na inhalen

Wout van Aert zag zijn klassieke voorjaar in het water vallen na een harde val in Dwars Door Vlaanderen, Christophe Laporte was daarvoor al flink ziek geworden, Matteo Jorgenson moest na zijn overwinning in DDV afhaken voor Roubaix en ook Dylan van Baarle werd afgelopen week ziek.
Het is tot nu toe een absoluut pechjaar voor Visma-Lease a Bike en dan hebben we het nog niet eens over de nare valpartij van Jonas Vingegaard in de Ronde van het Baskenland. Toch konden de fans van de Nederlandse formatie zondag in Noord-Frankrijk voorzichtig glimlachen. Glimlachen om een tweeling uit Goes.
picture

Dwars door Vlaanderen | Dramatische valpartij - Van Aert, Pedersen, Stuyven en Girmay betrokken

Niet achtste, maar zestiende

Het was vooraf al een droom voor Tim en Mick van Dijke om samen Parijs-Roubaix te mogen rijden, maar dat ze dan ook allebei een rol konden spelen in de finale was iets om van te dromen. Aanvankelijk werd Tim zelfs achtste, nadat hij op de Vélodrome de Roubaix was weggereden uit een groepje met Jordi Meeus, John Degenkolb en Tim Wellens.
De Nederlander deed dat echter onderaan de baan op de blauwe strook. Iets wat verboden is bij het baanwielrennen, maar iets wat achteraf ook niet bleek te mogen tijdens Parijs-Roubaix. Tim van Dijke werd daardoor niet achtste, maar zestiende. Mick werd ruim anderhalve minuut daarachter negentiende.

Jongensdroom

Na afloop kan Tim van Dijke het bijna niet geloven. "We hebben heel veel geleden vandaag. Het is bizar om hier met je tweelingbroer te zijn. We wilden ook echt een rol spelen tijdens de koers. Ook al maakten we af en toe slechte beslissingen, ben ik heel trots op wat we vandaag hebben we gedaan."
"Ik bleef aanvallen in de laatste drie kilometer en ik werd achtste. Dat is een goed resultaat", ging Tim verder voordat hij wist van de terugzetting. "Het is ook wel emotioneel om hier met mijn broer te zijn en in de voorste groep te rijden. Daar droom je van als je klein bent. Als het moment dan daar is, is het moeilijk om het te geloven."

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie