Paris 2024 | Speciaal jaar voor Vollering met Tour, Spelen en WK - "Mag ik ze allemaal hebben?"

Tobias Kappelle

Geupdate 25/04/2024 om 16:05 GMT+2

Demi Vollering is al enkele jaren een van de beste rensters van het vrouwenpeloton en domineert met haar ploeg SD Worx het wielrennen. In de zomer van 2024 wacht een aantal bijzondere wedstrijden voor Vollering. Zo verdedigt ze haar titel in de Tour de France Femmes met de start in geboorteplaats Rotterdam en heeft ze ook haar pijlen gericht op het WK en de Olympische Spelen.

Paris 2024 | Speciaal jaar voor Vollering met Tour, Spelen en WK - "Mag ik ze allemaal hebben?"

Vollering kende in 2023 het beste seizoen van haar carrière en won koers na koers met als hoogtepunt de Tour de France Femmes: "Ik weet niet of er een moment was dat ik dacht dat het genoeg was, maar dat is ook ons leven. Je gaat van het ene doel naar het andere doel."
"Je blijft maar doorgaan. Vorig jaar was waanzinnig en zoiets ga ik waarschijnlijk nooit meer meemaken met zo veel overwinningen ook met het team. Dat was een fantastische ervaring en ik ben daar heel trots op. Ik zal dat zeker de rest van mijn leven bij me dragen. Dan is het einde van het seizoen er en dan is het lastig te bevatten wat er allemaal gebeurd is."
Door trainingsarbeid en plezier af te wisselen, kon Vollering de energie behouden: "Vorig jaar was de balans en de combinatie van de dingen die ik deed heel goed. Ik deed leuke dingen naast het fietsen, maar er waren ook genoeg trainingskampen. Ik heb het ook erg naar mijn zin gehad tijdens de wedstrijden met het team en we hadden veel lol. Dat heeft me veel energie gegeven. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik uitgeput was."
picture

Tour de France Femmes | Bekijk in samenvatting hoe Demi Vollering de macht grijpt op Tourmalet

Bijzonder jaar 2024

In 2024 wacht Vollering nog op de eerste successen, maar de echt grote prijzen worden pas aan het einde verdeeld en voor Vollering is dat dit keer extra bijzonder: "Dit wordt een heel speciaal jaar met de Olympische Spelen en de Tour de France met de start in Rotterdam, waar ik vlakbij geboren ben. Dat gaat heel bijzonder worden voor mij. Daarna heb je nog het WK, wat ook een grote droom voor mij is om die trui ooit te dragen. Mag ik ze alle drie hebben?"
"Nee, dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren. De Olympische Spelen zijn enorm bijzonder omdat het maar eens in de vier jaar is. De Trainingen gaan goed en ik ben erg tevreden", aldus de renster van SD Worx.

Waar kijk je?

Eurosport en HBO Max zenden tijdens de Olympische Spelen van Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie