Wielrennen | Kopecky slaat Tour de France over – “Focus op de Olympische Spelen”

Dave Kornuyt

Gepubliceerd 23/04/2024 om 13:59 GMT+2

Lotte Kopecky staat niet aan de start van Tour de France Femmes in Rotterdam op 12 augustus. De Belgische wereldkampioene gaat zich focussen op de Olympische Spelen deze zomer. Kopecky doet daarmee op meerdere disciplines.

Parijs-Roubaix | Wereldkampioene Kopecky klopt Balsamo en Vos op piste in Roubaix - Samenvatting

Lotte Kopecky is natuurlijk niet alleen een ster op de weg, maar ook bij het baanwielrennen. Precies daar zit het probleem voor de Belgische als het gaat om deelname aan de Tour de France Femmes. Op de baan doet Kopecky namelijk mee aan het omnium.
Omdat de Tour de France Femmes pas begint in de weken na de Tour de France voor mannen lijkt het onhaalbaar om de strijd om de gele trui te combineren met die om een gouden medaille. “Het omnium eindigt zondagmiddag, de Tour start de volgende ochtend”, aldus Danny Stam, sportief manager van SD Worx tegen Sporza.
picture

WK wielrennen | Kopecky overduidelijk de beste op puntenkoers - tweede wereldtitel binnen

COMBINATIE ONMOGELIJK

“Dat is bijna onhaalbaar om op een goede manier te doen”, vervolgde Stam. “Die twee koersen combineren zou ook mentaal een heel moeilijke opgave zijn. Als je dan Olympisch goud zou pakken, is het te kort dag om de ochtend erna in de Tour te starten.”
Kopecky maakte wel al bekend deel te nemen aan de Tour of Britain van 6 tot 9 juni en de Giro d’Italia van 7 tot 14 juli in aanloop naar de Olympische Spelen en naar nu blijkt dus geen Tour de France. “Ze kan zich nu volledig focussen op de Spelen”, aldus Stam.

WAAR KIJK JE?

Siamo partiti! Geniet bij Eurosport en van drie weken Italië. Van Piemonte naar Campania, om na een tweede deel Noord-Italië af te ronden in hoofdstad Rome. Gaat Tadej Pogacar na twee keer de Tour ook de Giro d’Italia winnen? En wat kunnen Olav Kooij en Fabio Jakobsen in de sprint? La Corsa Rosa volg je exclusief bij ons! Volg ook ons kanaal op !
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie